2017-12-05 09:10

2017-12-05 09:10

Svenska kyrkan måste sluta vara politisk

Religion:

Svenska kyrkan får verkligen besinna sig. Dumheterna haglar från den månadsvis och gör att jag och många med mig starkt överväger att lämna kyrkan. Ett besvärande stort steg om man är troende.

Är det inte genom att obstruera för att bereda plats för fler nyanlända eller tiggare, så är det att skriva om kyrkohandboken och förminska dess historiska innehåll. Eller ta ställning i andra perifera frågor.

Sverige kan inte vara världssamvete. Kyrkan ska inte agera politiker i skilda frågor. Kyrkan ska följa den linje den alltid haft. Den som gör att människor vill vara medlemmar.

Så är det icke i dag. Ett eller två till dumma utspel från kyrkan och ni förlorar några medlemmar i Dalsland och Karlstads stift. Det är tråkigt för vi har här en bra kyrka med goda präster och församlingsmänniskor som förtjänar annat än att dras i lorten för att Svenska kyrkans ledning inte kan tänka sig för i sina handlingar.

Upprörd som fått nog

Svenska kyrkan får verkligen besinna sig. Dumheterna haglar från den månadsvis och gör att jag och många med mig starkt överväger att lämna kyrkan. Ett besvärande stort steg om man är troende.

Är det inte genom att obstruera för att bereda plats för fler nyanlända eller tiggare, så är det att skriva om kyrkohandboken och förminska dess historiska innehåll. Eller ta ställning i andra perifera frågor.

Sverige kan inte vara världssamvete. Kyrkan ska inte agera politiker i skilda frågor. Kyrkan ska följa den linje den alltid haft. Den som gör att människor vill vara medlemmar.

Så är det icke i dag. Ett eller två till dumma utspel från kyrkan och ni förlorar några medlemmar i Dalsland och Karlstads stift. Det är tråkigt för vi har här en bra kyrka med goda präster och församlingsmänniskor som förtjänar annat än att dras i lorten för att Svenska kyrkans ledning inte kan tänka sig för i sina handlingar.

Upprörd som fått nog

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.