2017-09-07 17:16

2017-09-07 17:16

Nytt ledarskap för Färgelanda

Politik: Ett år till valet

Utveckling

9 september 2018, om precis ett år, stänger vallokalerna runtom i landet och Sverige får ett nytt valresultat. Mätningar och politiska utspel duggar redan tätt, men ingen torde glömma att det är valdagen som räknas.

Lokalt laddar vi i Centerpartiet för att presentera vilka frågor vi som oppositionsparti drivit den senaste perioden och, framförallt, vad vi ser är viktigast att göra framöver för att utveckla vår fantastiska kommun. Självklart står vi redo att ta över styret i kommunen när ett sådant läge visar sig, något som känns extra insprierande med den bemanning som den kommunala förvaltningen idag har. Med ett så duktigt och driftigt gäng finns stora möjligheter att tänka nytt, skapa förutsättningar och stärka kvalitén så att kommunen kan växa.

Att kommunen behöver växa står klart när kraven på och kostnaderna för våra verksamheter ständigt ökar. Ekonomi i balans och kloka, långsiktiga investeringar på rimliga nivåer är då nödvändigheter. Det är som i den privata plånboken, vi kan inte ta på oss större kostnader än vi har täckning för. Skattekranen är inte lösningen.

Istället behöver fokus fästas på att ha en aktiv politik som öppnar dörrar till arbetsmarknaden för de unga och nyanlända som idag står utanför samt som ser till att våra samhällen och bygder ska få ta del av resurser och utveckling. Vi behöver ta vara på växtkraften i hela kommunen.

Tobias Bernhardsson (C)

Oppositionsråd

9 september 2018, om precis ett år, stänger vallokalerna runtom i landet och Sverige får ett nytt valresultat. Mätningar och politiska utspel duggar redan tätt, men ingen torde glömma att det är valdagen som räknas.

Lokalt laddar vi i Centerpartiet för att presentera vilka frågor vi som oppositionsparti drivit den senaste perioden och, framförallt, vad vi ser är viktigast att göra framöver för att utveckla vår fantastiska kommun. Självklart står vi redo att ta över styret i kommunen när ett sådant läge visar sig, något som känns extra insprierande med den bemanning som den kommunala förvaltningen idag har. Med ett så duktigt och driftigt gäng finns stora möjligheter att tänka nytt, skapa förutsättningar och stärka kvalitén så att kommunen kan växa.

Att kommunen behöver växa står klart när kraven på och kostnaderna för våra verksamheter ständigt ökar. Ekonomi i balans och kloka, långsiktiga investeringar på rimliga nivåer är då nödvändigheter. Det är som i den privata plånboken, vi kan inte ta på oss större kostnader än vi har täckning för. Skattekranen är inte lösningen.

Istället behöver fokus fästas på att ha en aktiv politik som öppnar dörrar till arbetsmarknaden för de unga och nyanlända som idag står utanför samt som ser till att våra samhällen och bygder ska få ta del av resurser och utveckling. Vi behöver ta vara på växtkraften i hela kommunen.

Tobias Bernhardsson (C)

Oppositionsråd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.