2017-06-14 12:02

2017-06-14 12:02

Polisen behöver få del av era tips

BROTT: Långevisabotaget

Utredningen av den vandaliserade idrottsplatsen i Långevi lades ned för att det saknades spaningsuppslag – men skulle det komma in nya uppgifter tar vi självklart upp ärendet igen. Det gäller också andra nedlagda ärenden.

Vi kan däremot inte lägga resurser på att utreda ärenden utan uppslag – det tar tid och kraft från andra ärenden. I Dalsland har polisen under året till exempel arbetat intensivt för att minska inbrotten, och har lyckats halvera antalet inbrott i Åmål och Bengtsfors. För hela polisområde Fyrbodal handlar det om en minskning på 35 procent.

Vi uppmanar allmänheten att höra av sig med tips – i Långeviärendet liksom i andra ärenden. Era uppgifter kan vara avgörande för vårt utredningsarbete. Ett färskt exempel är den vandaliserade strandpromenaden i Uddevalla, ett ärende som nu är uppklarat med hjälp av upplysningar från allmänheten.

Sten-Anders Jakobsson

Stf chef för lokalpolisområde Östra Fyrbodal

Vi kan däremot inte lägga resurser på att utreda ärenden utan uppslag – det tar tid och kraft från andra ärenden. I Dalsland har polisen under året till exempel arbetat intensivt för att minska inbrotten, och har lyckats halvera antalet inbrott i Åmål och Bengtsfors. För hela polisområde Fyrbodal handlar det om en minskning på 35 procent.

Vi uppmanar allmänheten att höra av sig med tips – i Långeviärendet liksom i andra ärenden. Era uppgifter kan vara avgörande för vårt utredningsarbete. Ett färskt exempel är den vandaliserade strandpromenaden i Uddevalla, ett ärende som nu är uppklarat med hjälp av upplysningar från allmänheten.

Sten-Anders Jakobsson

Stf chef för lokalpolisområde Östra Fyrbodal

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.