2017-05-16 08:10

2017-05-16 08:10

Modern hantering av frikort borde ha införts för länge sedan

Vård och omsorg:

Svar till Annette Ternstedt och Jan Alexandersson (V) i Dalslänningen den 12 maj: Det är inte varje dag jag håller med Vänsterpartiet, men denna gång gör jag det. Att vi själva förväntas hålla ordning på högkostnadsskydden med hjälp av ett gult litet häfte är inte värdigt 2017.

Jag har själv drivit på för att denna reform ska genomföras och det finns som påpekats fungerande lösningar i andra delar av landet. I Västra Götalandsregionen fattade vi i full politisk enighet beslut om införande för mer än ett år sedan. Det är frustrerande att det går så långsamt men just därför tar jag tacksamt emot allt stöd som finns för att snabbare få fram ett digitalt högkostnadsskydd och välkomnar opinionsbildning i frågan också från Vänsterpartiet.

Martin Andreasson (M)

Regionråd 

Svar till Annette Ternstedt och Jan Alexandersson (V) i Dalslänningen den 12 maj: Det är inte varje dag jag håller med Vänsterpartiet, men denna gång gör jag det. Att vi själva förväntas hålla ordning på högkostnadsskydden med hjälp av ett gult litet häfte är inte värdigt 2017.

Jag har själv drivit på för att denna reform ska genomföras och det finns som påpekats fungerande lösningar i andra delar av landet. I Västra Götalandsregionen fattade vi i full politisk enighet beslut om införande för mer än ett år sedan. Det är frustrerande att det går så långsamt men just därför tar jag tacksamt emot allt stöd som finns för att snabbare få fram ett digitalt högkostnadsskydd och välkomnar opinionsbildning i frågan också från Vänsterpartiet.

Martin Andreasson (M)

Regionråd 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.