2018-07-13 09:30

2018-07-13 09:30

Möten som visar andra sidor

TANKAR INFÖR HELGEN

Att se någon första gången kan göra oss nyfikna på den här personen, men att lära känna någon på djupet kan ta tid. Kanhända blir du lite besviken på det du får se. Men oftast så tror jag att vi blir förvånade när vi lär känna någon på riktigt och upptäcker nya och intressanta sidor hos andra.

Möjligtvis var det något i deras livshistoria som rörde vid dig på ett särskilt sätt och som verkligen öppnade upp för en genuin kärlek.

Jag har mött många som berättar om att de inte blev kära i sin partner såhär direkt, men när man vandrade tillsammans en tid så öppnades en kärlekens dörr och för många blev det en början på ett livslångt liv tillsammans. Ibland blir det som det blev med min fru och jag, där det bara klickade till på en gång. Det är härligt att känna sig älskad och omtyckt och att älska. Det ger en inre ro som gör livet värt att leva och att kämpa för.

När vi inför den här helgen läser i Matteusevangeliet om tre av Jesu lärjungar som fick en uppenbarelse och en nytt förhärligad syn på vem Jesus var, så tycker jag känna igen mig. Det ger mening på något vis. I möten med naturen och upplevelser i den, eller tillsammans med vänner där vi skådar ut över havet eller kanske i en kyrka. Vi har olika vägar till att se vem Jesus är och olika erfarenheter, men vi kan känna att det här var Jesus som jag fick syn på nu för mitt inre öga.

Det blev till ett möte som förändrade mina tankar och mitt sinne. Jag fylldes av en inre ro jag inte helt kan förklara, eller som de tre lärjungarna som efter den här synen lyfte sina blickar upp och ”de såg ingen annan än Jesus!” Aposteln Petrus omnämner den här episoden som majestätisk. Vi anar att det här var mäktigt.

Jag vet vad jag vill göra den här helgen. Jag vill gå till kyrkan, bedjande om att jag den här helgen skall få ett möte med den majestätiske, frälsande och hoppingivande Jesus på ett sett som sätter spor i mitt sinn och fyller mig på nytt med hopp och förtröstan på att Han som ger liv åt alla har makt att ge mig livsglöd och livsmod än en gång. Gud välsigne dig!

 

Åge Eriksen, pastor i Bengtsfors missionskyrka

Möjligtvis var det något i deras livshistoria som rörde vid dig på ett särskilt sätt och som verkligen öppnade upp för en genuin kärlek.

Jag har mött många som berättar om att de inte blev kära i sin partner såhär direkt, men när man vandrade tillsammans en tid så öppnades en kärlekens dörr och för många blev det en början på ett livslångt liv tillsammans. Ibland blir det som det blev med min fru och jag, där det bara klickade till på en gång. Det är härligt att känna sig älskad och omtyckt och att älska. Det ger en inre ro som gör livet värt att leva och att kämpa för.

När vi inför den här helgen läser i Matteusevangeliet om tre av Jesu lärjungar som fick en uppenbarelse och en nytt förhärligad syn på vem Jesus var, så tycker jag känna igen mig. Det ger mening på något vis. I möten med naturen och upplevelser i den, eller tillsammans med vänner där vi skådar ut över havet eller kanske i en kyrka. Vi har olika vägar till att se vem Jesus är och olika erfarenheter, men vi kan känna att det här var Jesus som jag fick syn på nu för mitt inre öga.

Det blev till ett möte som förändrade mina tankar och mitt sinne. Jag fylldes av en inre ro jag inte helt kan förklara, eller som de tre lärjungarna som efter den här synen lyfte sina blickar upp och ”de såg ingen annan än Jesus!” Aposteln Petrus omnämner den här episoden som majestätisk. Vi anar att det här var mäktigt.

Jag vet vad jag vill göra den här helgen. Jag vill gå till kyrkan, bedjande om att jag den här helgen skall få ett möte med den majestätiske, frälsande och hoppingivande Jesus på ett sett som sätter spor i mitt sinn och fyller mig på nytt med hopp och förtröstan på att Han som ger liv åt alla har makt att ge mig livsglöd och livsmod än en gång. Gud välsigne dig!

 

Åge Eriksen, pastor i Bengtsfors missionskyrka

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.