2018-04-27 08:33

2018-04-27 08:33

Stallbröderna prisade Emil Ernebro

BENGTSFORS

Gitarrvirtuosen Emil Ernebro från Bengtsfors fick häromdagen det prestigefyllda hedersstipendium som Sällskapet Stallbröderna delar ut.

Emil fick utöver äran en prischeck på 20 000 kronor. Sällskapet är ett svenskt ordenssällskap för skådespelare och nöjesprofiler grundat 1939. Emil Ernebros musikerkollega, munspelaren Filip Jers mottog priset 2012. Många andra kända artister har fått utmärkelsen under årens lopp som exempelvis Pierre Lindstedt, Dan Ekborg, Kalle Sändare, Stig Järrel, Cajsa-Stina Åkerström och Annika Skoglund, även hon från Bengtsfors.

Emil fick utöver äran en prischeck på 20 000 kronor. Sällskapet är ett svenskt ordenssällskap för skådespelare och nöjesprofiler grundat 1939. Emil Ernebros musikerkollega, munspelaren Filip Jers mottog priset 2012. Många andra kända artister har fått utmärkelsen under årens lopp som exempelvis Pierre Lindstedt, Dan Ekborg, Kalle Sändare, Stig Järrel, Cajsa-Stina Åkerström och Annika Skoglund, även hon från Bengtsfors.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.