2018-04-04 09:38

2018-04-04 09:38

Barbro "Lill-Babs" Svensson

DÖDSFALL

Den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson har avlidit i en ålder av 80 år.

Hon fick en lång karriär. Sitt första framträdande gjorde hon som 15-åring hemma i Järvsö. Året därpå gjorde hon debut som professionell sångerska i Simon Brehms orkester. Då kom också den första skivinspelningen.

Sedan dess har hon spelat in hundratals låtar, varit med i Melodifestivalen och en rad musikaler och shower och samarbetat med många namnkunniga artister och författare. En av de sistnämnda var ingen mindre än ledamoten av Svenska akademien, Lars Forssell, som 1982 skrev en hel show åt henne.

Bland hennes mest populära melodier finns Är du kär i mig ännu Klas-Göran, Itsy bitsy Teenie Weenie och Jag är en tuff brud i lyxförpackning.

Under många år var hon en återkommande gäst i folkparkerna. I Bengtsfors framträdde hon redan 1954 och återkom sedan många gånger under årens lopp.

Hon fick en lång karriär. Sitt första framträdande gjorde hon som 15-åring hemma i Järvsö. Året därpå gjorde hon debut som professionell sångerska i Simon Brehms orkester. Då kom också den första skivinspelningen.

Sedan dess har hon spelat in hundratals låtar, varit med i Melodifestivalen och en rad musikaler och shower och samarbetat med många namnkunniga artister och författare. En av de sistnämnda var ingen mindre än ledamoten av Svenska akademien, Lars Forssell, som 1982 skrev en hel show åt henne.

Bland hennes mest populära melodier finns Är du kär i mig ännu Klas-Göran, Itsy bitsy Teenie Weenie och Jag är en tuff brud i lyxförpackning.

Under många år var hon en återkommande gäst i folkparkerna. I Bengtsfors framträdde hon redan 1954 och återkom sedan många gånger under årens lopp.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.