2017-05-19 09:39

2017-05-19 09:39

Gladys Gustavsson

Ärtemark, Bengtsfors

Den 20 maj fyller Gladys Gustavsson 90 år. Hon föddes i Chicago där hon tillbringade sina första fem år. Familjen återvände till Bengtsfors och drev jordbruk på hela industriområdet i Sidan Södra. Gladys arbetade i yngre år bland annat i Hembageriet. Efter giftermålet bosatte Gladys och Börje sig på Mörrenäset. Några år senare flyttade familjen till Kvarnviken där de drev lanthandel i 40 år.

Gladys har under många år varit aktiv i Bengtsfors Folkdansgille och i Logen Klipprosen samt på senare år även medlem i SPF. All dans har varit en viktig del i livet. Tillsammans med folkdansarna deltog hon i åtskilliga resor till flera länder.

Genom åren har det blivit många mil i skidspår, på cykel och i joggingspår med bland annat Karolinerlopp, Lelång runt, Baldersnäsjoggen och Sentrumlöpet.

Vid 78 års ålder nåddes målet i Mora efter Tjejvasan.

Baka, plocka bär och svamp gör Gladys Gustavsson gärna. Sanostsmörgås och prinsesstårta är hennes signum.

Gladys bor kvar i Kvarnviken, där hon dagligen går små promenader tillsammans med sin hund. Bakning står ofta på schemat. Ibland rör sig fingrarna rytmiskt över pianotangenterna. Korsorden och stickningen ligger alltid framme.

Jubilaren firar redan i kväll med kalas på Paletten, och kakor och tårta till det tillfället har hon bakat själv.

Den 20 maj fyller Gladys Gustavsson 90 år. Hon föddes i Chicago där hon tillbringade sina första fem år. Familjen återvände till Bengtsfors och drev jordbruk på hela industriområdet i Sidan Södra. Gladys arbetade i yngre år bland annat i Hembageriet. Efter giftermålet bosatte Gladys och Börje sig på Mörrenäset. Några år senare flyttade familjen till Kvarnviken där de drev lanthandel i 40 år.

Gladys har under många år varit aktiv i Bengtsfors Folkdansgille och i Logen Klipprosen samt på senare år även medlem i SPF. All dans har varit en viktig del i livet. Tillsammans med folkdansarna deltog hon i åtskilliga resor till flera länder.

Genom åren har det blivit många mil i skidspår, på cykel och i joggingspår med bland annat Karolinerlopp, Lelång runt, Baldersnäsjoggen och Sentrumlöpet.

Vid 78 års ålder nåddes målet i Mora efter Tjejvasan.

Baka, plocka bär och svamp gör Gladys Gustavsson gärna. Sanostsmörgås och prinsesstårta är hennes signum.

Gladys bor kvar i Kvarnviken, där hon dagligen går små promenader tillsammans med sin hund. Bakning står ofta på schemat. Ibland rör sig fingrarna rytmiskt över pianotangenterna. Korsorden och stickningen ligger alltid framme.

Jubilaren firar redan i kväll med kalas på Paletten, och kakor och tårta till det tillfället har hon bakat själv.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.