2018-09-12 10:02

2018-09-12 10:02

Nu räknas onsdagsrösterna

DALSLAND: Kan avgöra utgången av valet

På onsdag förmiddag inleddes räkningen av de sista rösterna till kommunerna, landstingen och riksdagen. Ledamöter i valnämnderna samlades för att göra en sista insats.

De röster som räknades var sent inkomna röster, samt de se sista poströsterna. Onsdagsrösterna kan avgöra utgången av valet. Inte minst på riksnivå där det är historiskt jämnt läge mellan de borgerliga och rödgröna blocken.

Även på lokala plan och i landstinget kan den sista rösträkningen påverka enstaka mandat.

Levereras fysiskt

I Dals-Ed hade valnämnden 146 röster att räkna. Dessa fördes därefter in digitalt på Valmyndighetens portal. Senare under eftermiddagen körs röstsedlarna ner till Vänersborg av två personer och lämnas till länsstyrelsen.

Det slutliga resultatet för riksdagsvalet beräknas vara fastställt nu på fredag den 14 september. Länsstyrelsen fastställer sedan löpande resultaten för valen till kommun- och landstingsfullmäktige. Samtliga val brukar vara färdigräknade cirka två veckor efter valdagen.

De röster som räknades var sent inkomna röster, samt de se sista poströsterna. Onsdagsrösterna kan avgöra utgången av valet. Inte minst på riksnivå där det är historiskt jämnt läge mellan de borgerliga och rödgröna blocken.

Även på lokala plan och i landstinget kan den sista rösträkningen påverka enstaka mandat.

Levereras fysiskt

I Dals-Ed hade valnämnden 146 röster att räkna. Dessa fördes därefter in digitalt på Valmyndighetens portal. Senare under eftermiddagen körs röstsedlarna ner till Vänersborg av två personer och lämnas till länsstyrelsen.

Det slutliga resultatet för riksdagsvalet beräknas vara fastställt nu på fredag den 14 september. Länsstyrelsen fastställer sedan löpande resultaten för valen till kommun- och landstingsfullmäktige. Samtliga val brukar vara färdigräknade cirka två veckor efter valdagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.