2018-09-11 15:00

2018-09-11 15:00

Glada bönder på torget

BENGTSFORS: Välbesökt bonnamarknad i strålande solsken

En klassisk bonnamarknad i modern tappning. Det är ett framgångsrikt recept för att locka dalslänningar och andra besökare till Nygårdstorget i Bengtsfors. Redan innan knallarna hade dukat fram sina läckerheter på borden, stod hugade spekulanter och väntade ivrigt på att fynda.

– Det är en trevlig marknad det här. Man kan handla närodlat och det är klart att man tar chansen att göra det, sa Christina Halvordsson från Bengtsfors som fyndat såväl blommor, som bröd och honung.

Hon är en flitig besökare av Bonnamarknaden.

– Jag brukar gå hit varje år. Men det är klart att vädret gör sitt till att det är extra trevlig stämning i år, sa hon och log.

Knallarna samsades med besökarna om utrymmet på torget. Grönsaker, hantverk, bröd och kakor, mejeriprodukter och en och annan nöjesaktör pockade på uppmärksamhet. Politikerna fanns också närvarande för att valspurta.

Musikkåren

Vid halv tolvtiden tågade Bengtsfors musikkår in med pompa och ståt och höjde stämningen till musikaliska höjder. Under ledning av Per-Evert Granlund spelade och marscherade kåren genom centrumkärnan för att senare stanna till vid Nygårdstorget och sprida god stämning.

På scenen vid Nygårdstorget avslöjade Bengtsfors företagarförening vem som fick pris som Årets företagare i Bengtsfors. Utmärkelsen gick till Besnik Dautaj, som kom till Bengtsfors som flykting 1992 och sedan arbetat sig upp i samhället.

– Det är en stor ära att få ta emot det här priset. Att vara företagare är en livsstil och att se mina anställda glada och nöjda är den allra största belöningen. Jag vill tacka alla runt omkring mig för den här utmärkelsen, sa Besnik Dautaj och tog upp några av sina anställda på scenen så att de också skulle få del av priset på bästa sätt.

Besnik Dautaj driver företaget Help U Property AB, som är ett serviceföretag inom fastighetsbranschen. Men han har också ägt eller äger och driver ytterligare flera andra företag.

Bakluckeloppis

På gatan väster om Nygårdstorget var det klassisk bakluckeloppis.

Bland försäljarna fanns Rita Solberg, som närvarade i för dagen helt rätt utstyrsel; grep, stövlar, blåställ och halmhatt.

– Det är 18 bilar här i år och lika många loppisförsäljare. Det är nytt rekord, sa hon.

Och att det var en välbesökt marknad intygade även Madelene Wilhelmsson, som med sitt företag Storuddens Gård arrangerar marknaden tillsammans med Bengtsfors Centrumförening.

– Jag har inte räknat, men det känns som att det varit ett rekord med antalet besökare. Folk började rycka vid varorna redan en halvtimme innan marknaden öppnade, sa hon.

Det var åttonde året i följd som Bonnamarknaden arrangerades.

– Det är en trevlig marknad det här. Man kan handla närodlat och det är klart att man tar chansen att göra det, sa Christina Halvordsson från Bengtsfors som fyndat såväl blommor, som bröd och honung.

Hon är en flitig besökare av Bonnamarknaden.

– Jag brukar gå hit varje år. Men det är klart att vädret gör sitt till att det är extra trevlig stämning i år, sa hon och log.

Knallarna samsades med besökarna om utrymmet på torget. Grönsaker, hantverk, bröd och kakor, mejeriprodukter och en och annan nöjesaktör pockade på uppmärksamhet. Politikerna fanns också närvarande för att valspurta.

Musikkåren

Vid halv tolvtiden tågade Bengtsfors musikkår in med pompa och ståt och höjde stämningen till musikaliska höjder. Under ledning av Per-Evert Granlund spelade och marscherade kåren genom centrumkärnan för att senare stanna till vid Nygårdstorget och sprida god stämning.

På scenen vid Nygårdstorget avslöjade Bengtsfors företagarförening vem som fick pris som Årets företagare i Bengtsfors. Utmärkelsen gick till Besnik Dautaj, som kom till Bengtsfors som flykting 1992 och sedan arbetat sig upp i samhället.

– Det är en stor ära att få ta emot det här priset. Att vara företagare är en livsstil och att se mina anställda glada och nöjda är den allra största belöningen. Jag vill tacka alla runt omkring mig för den här utmärkelsen, sa Besnik Dautaj och tog upp några av sina anställda på scenen så att de också skulle få del av priset på bästa sätt.

Besnik Dautaj driver företaget Help U Property AB, som är ett serviceföretag inom fastighetsbranschen. Men han har också ägt eller äger och driver ytterligare flera andra företag.

Bakluckeloppis

På gatan väster om Nygårdstorget var det klassisk bakluckeloppis.

Bland försäljarna fanns Rita Solberg, som närvarade i för dagen helt rätt utstyrsel; grep, stövlar, blåställ och halmhatt.

– Det är 18 bilar här i år och lika många loppisförsäljare. Det är nytt rekord, sa hon.

Och att det var en välbesökt marknad intygade även Madelene Wilhelmsson, som med sitt företag Storuddens Gård arrangerar marknaden tillsammans med Bengtsfors Centrumförening.

– Jag har inte räknat, men det känns som att det varit ett rekord med antalet besökare. Folk började rycka vid varorna redan en halvtimme innan marknaden öppnade, sa hon.

Det var åttonde året i följd som Bonnamarknaden arrangerades.

  • Mattias Modéen

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.