2018-08-10 14:20

2018-08-10 15:52

Många utan ström i blåsten

DALSLAND: Flyttade fotbollsmatcher och nedfallna träd

(UPPDATERAD) Blåsten ställer till det på många håll i vårt område. Drygt 1 000 av Vattenfalls abonnenteter är strömlösa, fotbollsturneringen Färgelanda cup tvingas flytta matcher och träd faller över vägarna.

Vid tvåtiden på fredagen var cirka 1 030 av Vattenfalls abonnenter i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner strömlösa.

Med anledning av hög sjögång på sjön Stora Le stängde färjan mellan Sund och Jaren av för tung trafik strax innan lunch på fredagen. Enligt Trafikverkets hemsida öppnar färjan för tung trafik igen vid femtiden på fredag.

Fotbollsturneringen Färgelanda cup, som inleddes under fredagen, tvingades flytta flera matcher på grund av blåsten. Det gäller främst matcherna på Höjdens fotbollsplan för att garantera säkerheten för fotbollsspelarna och publik.

På flera ställen i Dalslänningens bevakningsområde har det också rapporterats om nedfallna träd som har hindrat trafik.

Även fredagens incheckning för Dalsland kanotmaraton, som genomförs under lördagen, har drabbats av blåsten då incheckningstältet i Centrumparken i Bengtsfors höll på att blåsa bort. Incheckningen är därför flyttad till Dalsland Kanotmaratons kansli på Centrumvägen.

 

Vid tvåtiden på fredagen var cirka 1 030 av Vattenfalls abonnenter i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner strömlösa.

Med anledning av hög sjögång på sjön Stora Le stängde färjan mellan Sund och Jaren av för tung trafik strax innan lunch på fredagen. Enligt Trafikverkets hemsida öppnar färjan för tung trafik igen vid femtiden på fredag.

Fotbollsturneringen Färgelanda cup, som inleddes under fredagen, tvingades flytta flera matcher på grund av blåsten. Det gäller främst matcherna på Höjdens fotbollsplan för att garantera säkerheten för fotbollsspelarna och publik.

På flera ställen i Dalslänningens bevakningsområde har det också rapporterats om nedfallna träd som har hindrat trafik.

Även fredagens incheckning för Dalsland kanotmaraton, som genomförs under lördagen, har drabbats av blåsten då incheckningstältet i Centrumparken i Bengtsfors höll på att blåsa bort. Incheckningen är därför flyttad till Dalsland Kanotmaratons kansli på Centrumvägen.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.