2018-08-09 21:00

2018-08-09 21:00

Hästfärd till kyrkan

JÄRBO: Gammal tradition kvarstår

Vinnsäters hembygdsgård har i helgen öppet för sista gången i sommar med ett fullspäckat schema. På lördagen är det slåtterdag vid Soldattorpet och på söndagen den traditionella kyrkfärden i von Döbelns fotspår.

Det verkade länge som om kyrkfärden med häst i vagn inte skulle bli av i år, men nu står det klart att den kommer att avgå precis som vanligt från Önne gård på söndagen. Besökarna uppmanas att klä sig i tidsenliga kläder. Färden går på småvågar till kyrkan i Järbo där en gudstjänst anordnas. Medverkar gör Georg Waldetoft på psalmodikum.

Efter gudstjänsten går hästskjutsen vidare till Vinnsäters hembygdsgård där kålsoppa med frikadeller samt våffla väntar.

Dagen innan, på lördagen, anordnas Ängens dag, ett slåttergille vid Soldattorpet i Järbo, då det finns möjlighet att prova på att slå med lie.

Det verkade länge som om kyrkfärden med häst i vagn inte skulle bli av i år, men nu står det klart att den kommer att avgå precis som vanligt från Önne gård på söndagen. Besökarna uppmanas att klä sig i tidsenliga kläder. Färden går på småvågar till kyrkan i Järbo där en gudstjänst anordnas. Medverkar gör Georg Waldetoft på psalmodikum.

Efter gudstjänsten går hästskjutsen vidare till Vinnsäters hembygdsgård där kålsoppa med frikadeller samt våffla väntar.

Dagen innan, på lördagen, anordnas Ängens dag, ett slåttergille vid Soldattorpet i Järbo, då det finns möjlighet att prova på att slå med lie.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.