2018-08-07 14:06

2018-08-07 14:07

Skogsbrand tog fart igen

FÄRGELANDA: Begränsat område började brinna vid Åntorp

Den skogsbrand som tidigare härjade vid Åntorp, Färgelanda kommun, tog fart igen under måndagskvällen. Men efter en snabb insats av räddningstjänsten kunde branden snart släckas.

Det var strax efter klockan nio på måndagskvällen som räddningstjänsten i Färgelanda blev larmad till det område där en skogsbrand härjade för snart två veckor sedan vid Åntorp, utanför Ödeborg.

– Det hade börjat pyra i stubbar och rötter. Området var inte större än cirka 25 gånger 25 meter, säger Peter Grönros, inre befäl vid Närf (Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund).

Räddningstjänsten kunde lämna området under natten.

Det var den 13 juli som skogsbranden vid Åntorp startade. Räddningstjänsten ansåg sig tidigt ha kontroll över branden, trots en svår och bergig terräng där även träd blåst ner och där branden hade gått ner djupt i marken. Arbetet med att släcka branden pågick i drygt en veckas tid och räddningstjänster från flera platser deltog i släckningsarbetet. Norra Älvsborgs räddningsförbund hade också hjälp av hemvärnet. Färgelanda kommun bistod med mat under arbetets gång.

Det var strax efter klockan nio på måndagskvällen som räddningstjänsten i Färgelanda blev larmad till det område där en skogsbrand härjade för snart två veckor sedan vid Åntorp, utanför Ödeborg.

– Det hade börjat pyra i stubbar och rötter. Området var inte större än cirka 25 gånger 25 meter, säger Peter Grönros, inre befäl vid Närf (Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund).

Räddningstjänsten kunde lämna området under natten.

Det var den 13 juli som skogsbranden vid Åntorp startade. Räddningstjänsten ansåg sig tidigt ha kontroll över branden, trots en svår och bergig terräng där även träd blåst ner och där branden hade gått ner djupt i marken. Arbetet med att släcka branden pågick i drygt en veckas tid och räddningstjänster från flera platser deltog i släckningsarbetet. Norra Älvsborgs räddningsförbund hade också hjälp av hemvärnet. Färgelanda kommun bistod med mat under arbetets gång.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.