2018-07-12 09:56

2018-07-12 09:56

Två skogsbränder kunde släckas

FÄRGELANDA

Räddningstjänsten i Högsäter och Färgelanda har de senaste dygnen arbetat med två olika skogsbränder som har varit ganska svårsläckta.

Den första rasade några kilometer öster om Ragnerudssjön i oländig terräng och där brann mellan en och två hektar skog. Från början bekämpades elden av både Högsäters och Färgelandas räddningskår. När de började få kontroll på branden bevakades den av Högsäterskåren och på onsdagsmorgonen kunde ansvaret lämnas över till markägaren.

På onsdagseftermiddagen brann det i ett något mindre skogsområde i södra delen av Kroppefjäll, vid Rådane. Också här arbetade de två räddningstjänsterna tillsammans i början. Branden bevakades av Färgelandakåren under natten, som kunde lämna över ansvaret till markägaren på torsdagsmorgonen.

Tidigare under veckan brann det vid Ellenösjön, se annan notis i denna tidning.

– Det är fruktansvärt torrt, säger räddningsledaren Hans Johansson. Det är så extremt, det kan nästan inte bli värre.

Den första rasade några kilometer öster om Ragnerudssjön i oländig terräng och där brann mellan en och två hektar skog. Från början bekämpades elden av både Högsäters och Färgelandas räddningskår. När de började få kontroll på branden bevakades den av Högsäterskåren och på onsdagsmorgonen kunde ansvaret lämnas över till markägaren.

På onsdagseftermiddagen brann det i ett något mindre skogsområde i södra delen av Kroppefjäll, vid Rådane. Också här arbetade de två räddningstjänsterna tillsammans i början. Branden bevakades av Färgelandakåren under natten, som kunde lämna över ansvaret till markägaren på torsdagsmorgonen.

Tidigare under veckan brann det vid Ellenösjön, se annan notis i denna tidning.

– Det är fruktansvärt torrt, säger räddningsledaren Hans Johansson. Det är så extremt, det kan nästan inte bli värre.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.