2018-07-12 16:06

2018-07-12 22:48

Bostadshus brann ner – flera skogsbränder

DALS-ED/BENGTSFORS

Ett bostadshus i Rämne i Håbol brann ner efter ett blixtnedslag. Det var en av flera bränder i samband med torsdagens åskväder i norra Dalsland.

Räddningstjänsten i Ed kom till platsen på eftermiddagen, men fick snart släppa försöken att rädda huset och koncentrera sig på att hindra spridning av elden. En person kunde rädda sig ut ur huset oskadd.

Övriga av Edsstationens personal jobbade samtidigt med en skogsbrand i Valsebo.

Räddningstjänsten i Bengtsfors fick tre brandlarm inom en dryg timme vid ungefär samma tid. Det första gällde Solvik, där personer hade sett en rökpelare. Personalen hittade dock ingen brand.

Strax efteråt kom ett larm om en brand norr om Vårvik. Räddningstjänsten bekämpade den från tretiden och framåt. Larmet kom från brandflyget i Värmland.

Nästan samtidigt kom larm om en brand i Edsviken i Ärtemark efter blixtnedslag. De personer som ringde uppgav att de hade sett rök, men även där åkte räddningspersonal till platsen utan att hitta någon brand.

Räddningstjänsten i Ed kom till platsen på eftermiddagen, men fick snart släppa försöken att rädda huset och koncentrera sig på att hindra spridning av elden. En person kunde rädda sig ut ur huset oskadd.

Övriga av Edsstationens personal jobbade samtidigt med en skogsbrand i Valsebo.

Räddningstjänsten i Bengtsfors fick tre brandlarm inom en dryg timme vid ungefär samma tid. Det första gällde Solvik, där personer hade sett en rökpelare. Personalen hittade dock ingen brand.

Strax efteråt kom ett larm om en brand norr om Vårvik. Räddningstjänsten bekämpade den från tretiden och framåt. Larmet kom från brandflyget i Värmland.

Nästan samtidigt kom larm om en brand i Edsviken i Ärtemark efter blixtnedslag. De personer som ringde uppgav att de hade sett rök, men även där åkte räddningspersonal till platsen utan att hitta någon brand.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.