2018-07-10 15:41

2018-07-10 15:41

Skogsbrand – troligen efter blixtnedslag

FÄRGELANDA

En mindre skogsbrand bröt på tisdagen ut vid Tegen, Ellenesjön, söder om Färgelanda.

Det var ett mellan 10 och 20 kvadratmeter stort område som brann och räddningstjänsten kunde omgående släcka elden och sedan ägna sig åt eftersläckning.

– Den troliga orsaken till att branden började var ett blixtnedslag i området under gårdagen (läs måndag). Sedan har det säkert legat och pyrt innan det blossat upp, säger Hans Johansson, räddningsledare i Högsäter.

Det var räddningsstyrkorna i Högsäter och Färgelanda, totalt tio man, som ryckte ut på larmet som inkom klockan 13.15. Cirka tjugo minuter därefter var styrkorna på plats för att påbörja sitt arbete, som kunde avslutas en timme senare.

Det var ett mellan 10 och 20 kvadratmeter stort område som brann och räddningstjänsten kunde omgående släcka elden och sedan ägna sig åt eftersläckning.

– Den troliga orsaken till att branden började var ett blixtnedslag i området under gårdagen (läs måndag). Sedan har det säkert legat och pyrt innan det blossat upp, säger Hans Johansson, räddningsledare i Högsäter.

Det var räddningsstyrkorna i Högsäter och Färgelanda, totalt tio man, som ryckte ut på larmet som inkom klockan 13.15. Cirka tjugo minuter därefter var styrkorna på plats för att påbörja sitt arbete, som kunde avslutas en timme senare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.