2018-06-13 09:22

2018-06-13 09:22

Misstanke om rattfylla avblåstes

FÄRGELANDA: Låg under straffskalan

En kvinna i 55-årsåldern stoppades i en poliskontroll i Färgelanda på tisdagsmorgonen. Hon blåste positivt och fick följa med till polisstationen för provtagning efter misstänkt rattfylleri. Där visade provet att hon låg under straffskalan.

– På stationen har vi en förfinad mätutrustning, som ger ett exakt värde. Hon har varit i ett gränsläge, förmodligen en dagen-efter körning, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Händer det ofta att utslaget ändras när någon blåser på stationen?

– Det är inte så vanligt, men det händer någon gång ibland.

I och med att provet på stationen visade under straffskalan klarar sig kvinnan undan händelsen med blotta förskräckelsen och utan någon annan påföljd.

– På stationen har vi en förfinad mätutrustning, som ger ett exakt värde. Hon har varit i ett gränsläge, förmodligen en dagen-efter körning, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Händer det ofta att utslaget ändras när någon blåser på stationen?

– Det är inte så vanligt, men det händer någon gång ibland.

I och med att provet på stationen visade under straffskalan klarar sig kvinnan undan händelsen med blotta förskräckelsen och utan någon annan påföljd.

  • Mattias Modéen

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.