2018-06-12 09:00

2018-06-12 09:00

Sveriges största Youtuber till Färgelanda

FÄRGELANDA: Sommarlovaktiviteter kickar i gång med fest

Anis Don Demina, Sveriges största Youtuber samt DJ och producent, kommer till Färgelanda för att underhålla på Sommarlovsfesten. Det blir startskottet för årets sommarlovsaktiviteter.

Sommarlovsfesten arrangeras på torsdag. På scenen i Valboskolans idrottshall står DJ Galaxy samt Anis Don Demina – DJ samt producent och en av landets största Youtuber.

Anis Don Demina är signad till skivbolaget Warner Music Sweden och har precis släppt sin första singel On My Mind som på kort tid fått över en miljon lyssningar på streamingtjänster. Under början av 2018 öppnade Anis för succéduon Marcus & Martinus under deras utsålda konserter i Norden.

Kvällen är uppdelad i två delar – en för de yngre och en för de äldre.

Full fart hela sommaren

Utflykter, badresor, brännboll och fisketurer är exempel på andra aktiviteter i sommar. Avslutar sommarlovsprogrammet gör arrangemanget Färgfest den 18 augusti. På och runtomkring torget i Färgelanda går det under dagen att prova på en rad olika aktiviteter, bland annat graffiti, podradio, cosplay och nördkultur.

I år är det en ny stab bakom sommarlovsaktiviteterna.

Det är Färgelanda kulturgarage, en samverkan mellan verksamheterna LSS-boende och daglig sysselsättning, Socialpsykiatrin, ABF, Vuxenskolan och Kultur och fritid, som håller i trådarna för programmet som riktar sig till barn och unga i åldrarna 6–15 år.

– Det är en mötesarena för att kunna erbjuda en aktiv och meningsfull fritid, i första hand med fokus på lovveckor, säger Thomas Lassehag, chef för kultur- och fritidsenheten.

Precis som tidigare år har Färgelanda kommun fått statliga medel för att genomföra aktiviteterna. Socialstyrelsen har beviljat Färgelanda kommun 300 000 kronor för sommarlovsprogrammet.

Ungdomsrådet har också haft en viktig uppgift i planeringen då de med hjälp av enkäter har tagit reda på vad sommarlovslediga vill göra. Enkätsvaren har Färgelanda Kulturgarage använt som underlag i planeringen av sommarprogrammet.

Något för alla

Gemensamt för alla aktiviteter är att de är gratis.

– Alla ska ha rätt till ett bra sommarlov. Tyvärr är det inte alla som har det i dag, säger Thomas Lassehag.

Programmet omfattar något för alla.

– Vi tycker att vi har lyckats sy ihop ett bra program för sommarlovslediga, säger Per-Olof Lundqvist, habiliteringspersonal inom LSS.

– Vi tror att det är viktigt att satsa på de yngsta som efter en trivsam uppväxt i samhället kanske väljer att komma tillbaka när det är dags att bilda egen familj, säger Britt-Marie Karlsson, arbetsledare inom LSS.

Sommarlovsfesten arrangeras på torsdag. På scenen i Valboskolans idrottshall står DJ Galaxy samt Anis Don Demina – DJ samt producent och en av landets största Youtuber.

Anis Don Demina är signad till skivbolaget Warner Music Sweden och har precis släppt sin första singel On My Mind som på kort tid fått över en miljon lyssningar på streamingtjänster. Under början av 2018 öppnade Anis för succéduon Marcus & Martinus under deras utsålda konserter i Norden.

Kvällen är uppdelad i två delar – en för de yngre och en för de äldre.

Full fart hela sommaren

Utflykter, badresor, brännboll och fisketurer är exempel på andra aktiviteter i sommar. Avslutar sommarlovsprogrammet gör arrangemanget Färgfest den 18 augusti. På och runtomkring torget i Färgelanda går det under dagen att prova på en rad olika aktiviteter, bland annat graffiti, podradio, cosplay och nördkultur.

I år är det en ny stab bakom sommarlovsaktiviteterna.

Det är Färgelanda kulturgarage, en samverkan mellan verksamheterna LSS-boende och daglig sysselsättning, Socialpsykiatrin, ABF, Vuxenskolan och Kultur och fritid, som håller i trådarna för programmet som riktar sig till barn och unga i åldrarna 6–15 år.

– Det är en mötesarena för att kunna erbjuda en aktiv och meningsfull fritid, i första hand med fokus på lovveckor, säger Thomas Lassehag, chef för kultur- och fritidsenheten.

Precis som tidigare år har Färgelanda kommun fått statliga medel för att genomföra aktiviteterna. Socialstyrelsen har beviljat Färgelanda kommun 300 000 kronor för sommarlovsprogrammet.

Ungdomsrådet har också haft en viktig uppgift i planeringen då de med hjälp av enkäter har tagit reda på vad sommarlovslediga vill göra. Enkätsvaren har Färgelanda Kulturgarage använt som underlag i planeringen av sommarprogrammet.

Något för alla

Gemensamt för alla aktiviteter är att de är gratis.

– Alla ska ha rätt till ett bra sommarlov. Tyvärr är det inte alla som har det i dag, säger Thomas Lassehag.

Programmet omfattar något för alla.

– Vi tycker att vi har lyckats sy ihop ett bra program för sommarlovslediga, säger Per-Olof Lundqvist, habiliteringspersonal inom LSS.

– Vi tror att det är viktigt att satsa på de yngsta som efter en trivsam uppväxt i samhället kanske väljer att komma tillbaka när det är dags att bilda egen familj, säger Britt-Marie Karlsson, arbetsledare inom LSS.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.