2018-03-12 16:42

2018-03-12 16:42

Missade stroke

FÄRGELANDA: Sent agerande lex Maria-anmäls

Bristande kommunikation kan ha varit orsaken till att en man blivit rullstolsburen efter en misstänkt stroke. Det visar en lex Maria-anmälan.

Det var i början av året som en vårdtagare ramlade på ett särskilt boende i Färgelanda kommun. En undersköterska noterade efter fallet symptom som tydde på neurologisk påverkan och tillkallade därför en sjuksköterska.

Sjuksköterskan gjorde dock bedömningen att inte undersöka vårdtagaren då han låg och sov. Enligt anmälan ska sjuksköterskan ha uppgett att informationen om neurologisk påverkan inte hade kommunicerats.

På morgonen upptäckte personal att vårdtagaren hade symptom som tydde på stroke och tillkallade på nytt sjuksköterskan som gjorde bedömningen att personen skulle skickas till sjukhus.

Vårdtagaren har efter händelsen fått bestående men som har gjort mannen rullstolsburen.

Det var i början av året som en vårdtagare ramlade på ett särskilt boende i Färgelanda kommun. En undersköterska noterade efter fallet symptom som tydde på neurologisk påverkan och tillkallade därför en sjuksköterska.

Sjuksköterskan gjorde dock bedömningen att inte undersöka vårdtagaren då han låg och sov. Enligt anmälan ska sjuksköterskan ha uppgett att informationen om neurologisk påverkan inte hade kommunicerats.

På morgonen upptäckte personal att vårdtagaren hade symptom som tydde på stroke och tillkallade på nytt sjuksköterskan som gjorde bedömningen att personen skulle skickas till sjukhus.

Vårdtagaren har efter händelsen fått bestående men som har gjort mannen rullstolsburen.

  • Helena Lindgren

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.