2018-02-08 13:16

2018-02-08 13:16

Första mobilsyndaren bakom ratten

DALSLAND

Händerna på ratten. Det gäller i fortsättningen för bilkörning och mobilanvändande enligt lag. Nu har den första bilisten i Dalsland ertappats med att prata i mobilen samtidigt som hon körde sin bil.

Lagen trädde i kraft den 1 februari och kvinnan, född 1990, stoppades av polis den 7 februari. Då körde hon sin bil inne i Melleruds centrum.

Åklagaren anser att hon struntade i lagen eller helt enkelt var oaktsam. Åklagaren vill att hon ska få böter, men anger inget belopp. Lagen är nämligen så ny att det saknas vägledande domar. Det blir upp till rättens ledamöter att bötesbeloppet.

Lagen trädde i kraft den 1 februari och kvinnan, född 1990, stoppades av polis den 7 februari. Då körde hon sin bil inne i Melleruds centrum.

Åklagaren anser att hon struntade i lagen eller helt enkelt var oaktsam. Åklagaren vill att hon ska få böter, men anger inget belopp. Lagen är nämligen så ny att det saknas vägledande domar. Det blir upp till rättens ledamöter att bötesbeloppet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.