2018-01-10 18:05

2018-01-10 18:05

Nordea stänger kontoret

BENGTSFORS: Det sista Dalslandskontoret flyttas till Säffle

Nordea stänger kontoret i Bengtsfors. Det meddelade banken sent på onsdagseftermiddagen. Den 30 april flyttas all rådgivning för Dalsland och södra Värmland till Säffle. Därmed stängs det sista Nordea-kontoret i Dalsland.

– Genom att samla kompetensen i en större grupp av rådgivare kombinerat med vår satsning på rådgivning online, förstärker vi långsiktigt vår rådgivning, säger Lasse Nilsson, vice regionchef Mellansverige i ett pressmeddelande.

Han berättar att 40 procent av all rådgivning redan i dag sker online, via telefon och dator.

– Vi har även beaktat den sårbarhet som ett litet kontor med få anställda har.

Satsar digitalt

Nordea tänker fortsättningvis satsa allt mer digitalt.

Enligt Nordea följer man den trend som finns på marknaden där allt fler gör sina bankärenden digitalt.

– Våra kunder ställs inför många fler komplicerade ekonomiska beslut i sin vardag och därmed ökar behovet av rådgivning. Vi har som ambition att bli ledande inom rådgivning och genom vår satsning på rådgivning online kan vi mötas när kunden har tid och där kunden befinner sig, säger Lasse Nilsson.

Alla flyttar med

De tre privatrådgivare och den kundrådgivare som nu arbetar i Bengtsfors kommer att följa med till kontoret i Säffle från och med den 30 april.

Ny chef för kontoret i Säffle blir Lena Risberg, som i dag är kontorschef i Bengtsfors.

– Vi har självfallet förståelse för att förändringar kan väcka oro och frågor hos våra kunder. Kom gärna in till oss på kontoret i Bengtsfors för att prata om hur du kan sköta just dina bankärenden framöver, säger Lena Risberg i pressmeddelandet.

– Genom att samla kompetensen i en större grupp av rådgivare kombinerat med vår satsning på rådgivning online, förstärker vi långsiktigt vår rådgivning, säger Lasse Nilsson, vice regionchef Mellansverige i ett pressmeddelande.

Han berättar att 40 procent av all rådgivning redan i dag sker online, via telefon och dator.

– Vi har även beaktat den sårbarhet som ett litet kontor med få anställda har.

Satsar digitalt

Nordea tänker fortsättningvis satsa allt mer digitalt.

Enligt Nordea följer man den trend som finns på marknaden där allt fler gör sina bankärenden digitalt.

– Våra kunder ställs inför många fler komplicerade ekonomiska beslut i sin vardag och därmed ökar behovet av rådgivning. Vi har som ambition att bli ledande inom rådgivning och genom vår satsning på rådgivning online kan vi mötas när kunden har tid och där kunden befinner sig, säger Lasse Nilsson.

Alla flyttar med

De tre privatrådgivare och den kundrådgivare som nu arbetar i Bengtsfors kommer att följa med till kontoret i Säffle från och med den 30 april.

Ny chef för kontoret i Säffle blir Lena Risberg, som i dag är kontorschef i Bengtsfors.

– Vi har självfallet förståelse för att förändringar kan väcka oro och frågor hos våra kunder. Kom gärna in till oss på kontoret i Bengtsfors för att prata om hur du kan sköta just dina bankärenden framöver, säger Lena Risberg i pressmeddelandet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.