2017-12-04 09:30

2017-12-04 09:31

Små barn blev vittnen till inbrott

FÄRGELANDA

Två barn i tioårsåldern blev i söndags vittnen till ett inbrott i Valboskolan i Färgelanda. De befann sig på skolområdet när två personer som färdades på en moped anlände.

De hade hjälmar på huvudena och var utrustade med ett kofotsliknande verktyg och en större påse. De tog sig in genom att slå sönder ett fönster.

Därefter iakttogs de när de tog sig ut genom samma fönster och hade ”saker” med sig och försvann från platsen.

Enligt polisen, som var snabbt på plats tog det en stund innan de unga vittnena gav sig till känna. Polisen har pratat med dem och deras föräldrar. De var av naturliga skäl uppskakade av vad de hade sett. Polisen har i nuläget inga identifierade gärningsmän. Larmet kom klockan 12.21.

De hade hjälmar på huvudena och var utrustade med ett kofotsliknande verktyg och en större påse. De tog sig in genom att slå sönder ett fönster.

Därefter iakttogs de när de tog sig ut genom samma fönster och hade ”saker” med sig och försvann från platsen.

Enligt polisen, som var snabbt på plats tog det en stund innan de unga vittnena gav sig till känna. Polisen har pratat med dem och deras föräldrar. De var av naturliga skäl uppskakade av vad de hade sett. Polisen har i nuläget inga identifierade gärningsmän. Larmet kom klockan 12.21.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.