2017-12-04 15:00

2017-12-04 15:00

50 år sedan telegraf stängdes

BENGTSFORS: De träffades ett halvt sekel efter att stationen lades ned

Den 26 november 1967 lades telegrafstationen ned och Bengtsforsområdet övergick till automatisk telefontrafik med riktnummer 0531. Drygt 30 anställda miste jobbet. Nyligen träffades merparten av dem som fortfarande är i livet för att – 50 år senare – äta middag på Restaurang Strömbadet.

Plus - för dig som är prenumerant!

buy subscription

Denna artikel är en del av vårt plusmärkta innehåll, exklusivt för dig som kund. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till lokaljournalistik när, var och hur du vill. Läs allt för bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller:

Plus på alla NWT-koncernens sajter: nwt.se, vf.se, sla.se och mariestadstidningen.se.

Välj annat erbjudande

Redan prenumerant?

Saknar du digitalt konto hos oss?
Aktivera ett konto med hjälp av ditt personnummer eller kundnummer.

Aktivera konto