2017-11-10 09:00

2017-11-10 09:00

Därför sparkades Göte av länsstyrelsen

DALS LÅNGED: En av de mest erfarna besiktningsmännen

När länsstyrelsen och Göte Johansson gick skilda vägar 2015 var den verkliga orsaken att han fick sparken.
– Jag har inte velat gå ut med det tidigare, men så var det, säger han.

Göte Johansson, Dals Långed, är en av landets mest erfarna besiktningsmän på rovdjursskador. Han var med redan från starten när länsstyrelsen drog i gång verksamheten i slutet av 1980-talet. Därefter arbetade han som spårare och besiktningsman.

Ett uppdrag

Det är ett uppdrag som man får på ett förordnande. Därför gäller inte vanliga arbetsrättsliga regler på arbetsmarknaden.

– Jag är medveten om detta. Jag är också helt klar över varför jag inte fick fortsätta. Det var för att jag inte hade samma inställning och hållning i de frågor som länsstyrelsen drev, säger han.

Det handlade framför allt om rovdjurspolitiken och vargfrågan.

Hur kan du veta det?

– Jag har frågat efter orsaken, men jag får inget svar. Men det är så, säger han.

Under en period var han distriktsordförande för Jägareförbundet. Det och den frispråkighet han gjort sig känd för tror han låg honom i fatet.

– Jag står inte och faller med detta. Men jag tycker att jag skulle ha behandlats på ett annat och bättre sätt. Jag hade också gärna fortsatt med uppdraget, säger han.

Göte Johansson, Dals Långed, är en av landets mest erfarna besiktningsmän på rovdjursskador. Han var med redan från starten när länsstyrelsen drog i gång verksamheten i slutet av 1980-talet. Därefter arbetade han som spårare och besiktningsman.

Ett uppdrag

Det är ett uppdrag som man får på ett förordnande. Därför gäller inte vanliga arbetsrättsliga regler på arbetsmarknaden.

– Jag är medveten om detta. Jag är också helt klar över varför jag inte fick fortsätta. Det var för att jag inte hade samma inställning och hållning i de frågor som länsstyrelsen drev, säger han.

Det handlade framför allt om rovdjurspolitiken och vargfrågan.

Hur kan du veta det?

– Jag har frågat efter orsaken, men jag får inget svar. Men det är så, säger han.

Under en period var han distriktsordförande för Jägareförbundet. Det och den frispråkighet han gjort sig känd för tror han låg honom i fatet.

– Jag står inte och faller med detta. Men jag tycker att jag skulle ha behandlats på ett annat och bättre sätt. Jag hade också gärna fortsatt med uppdraget, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.