2017-10-13 06:00

2017-10-13 06:00

Inbrott vid fotbollsplanen igen

BENGTSFORS: Tjuvarna tappade delar av stöldgods

Natten till torsdag var det dags igen. Inbrott i förråden vid Långevi fotbollsplan i Bengtsfors.

Vilken gång i ordningen är svårt att säga.

Tjuvarna sparkade in en garageport till Bois förråd, och gick sedan vidare genom en vägg av masonit. Sedan kunde dörren öppnas och man bar man ut sakerna bakom förrådet. Det var under torsdagen oklart om något stulits hos Bois.

Den närliggande arbetsplatsen för förskola i Bengtsfors hade enligt vad Dalslänningen kunde snappa upp, inte haft påhälsning under natten, men väl några dagar tidigare då tjuvar var ute efter bränsle. Kinadalsvägen är för övrigt avstängd på grund av arbeten, varför fotbollsplanen är mer öde än vanligt.

Härdad

Vaktmästare Krister Carlsson är härdad.

– De har tagit en röjsåg av bättre skick, en lövblås, en högtryckstvätt och en del dunkar bensin. Det är säkert mer som fattas och som jag upptäcker senare, konstaterar han.

– Fast de missade munstycket till högtryckstvätten och tappade ett rör till lövblåsen, så de fick inte med sig kompletta saker, och det var ju bra att de kanske inte får så stor nytta av sakerna, säger Krister inte utan att låta lite nöjd.

Mindre nöjd är han med det vanliga problemet att behöva ringa polisen och anmäla. En polis som naturligtvis inte kan komma.

– Det är allt för j-a dåligt..., summerar Krister som hoppas att tidningens artikel kanske kan leda till att någon som möjligen observerat tjuvarna hör av sig.

Vilken gång i ordningen är svårt att säga.

Tjuvarna sparkade in en garageport till Bois förråd, och gick sedan vidare genom en vägg av masonit. Sedan kunde dörren öppnas och man bar man ut sakerna bakom förrådet. Det var under torsdagen oklart om något stulits hos Bois.

Den närliggande arbetsplatsen för förskola i Bengtsfors hade enligt vad Dalslänningen kunde snappa upp, inte haft påhälsning under natten, men väl några dagar tidigare då tjuvar var ute efter bränsle. Kinadalsvägen är för övrigt avstängd på grund av arbeten, varför fotbollsplanen är mer öde än vanligt.

Härdad

Vaktmästare Krister Carlsson är härdad.

– De har tagit en röjsåg av bättre skick, en lövblås, en högtryckstvätt och en del dunkar bensin. Det är säkert mer som fattas och som jag upptäcker senare, konstaterar han.

– Fast de missade munstycket till högtryckstvätten och tappade ett rör till lövblåsen, så de fick inte med sig kompletta saker, och det var ju bra att de kanske inte får så stor nytta av sakerna, säger Krister inte utan att låta lite nöjd.

Mindre nöjd är han med det vanliga problemet att behöva ringa polisen och anmäla. En polis som naturligtvis inte kan komma.

– Det är allt för j-a dåligt..., summerar Krister som hoppas att tidningens artikel kanske kan leda till att någon som möjligen observerat tjuvarna hör av sig.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.