2017-10-12 09:08

2017-10-12 09:08

Slipper fängelsestraff

FÄRGELANDA: Höll sig undan rättvisan

En kvinna född 1979 slipper avtjäna ett fängelsestraff sedan hon hållit sig undan rättsväsendet under lång tid.

Kvinnan som dömts till fängelse av Hovrätten för västra Sverige slipper tjäna av ett straff som innebar en månads fängelse för grovt rattfylleri. Straffet utdömdes för fem år sedan, år 2012, men i och med att hon hållit sig undan i fem år har brottet hunnit preskriberas. Kriminalvården meddelar därför att påföljden bortfaller sedan den 7 september i år. Den dömda skulle om hon påträffats under de fem åren förpassas till närmaste slutna anstalt eller häkte enligt den personefterlysning som gällt. Kvinnans senast kända adress är i Högsäter, Färgelanda kommun.

Kvinnan som dömts till fängelse av Hovrätten för västra Sverige slipper tjäna av ett straff som innebar en månads fängelse för grovt rattfylleri. Straffet utdömdes för fem år sedan, år 2012, men i och med att hon hållit sig undan i fem år har brottet hunnit preskriberas. Kriminalvården meddelar därför att påföljden bortfaller sedan den 7 september i år. Den dömda skulle om hon påträffats under de fem åren förpassas till närmaste slutna anstalt eller häkte enligt den personefterlysning som gällt. Kvinnans senast kända adress är i Högsäter, Färgelanda kommun.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.