2017-09-14 09:53

2017-09-14 14:52

Föraren avled efter olycka

FÄRGELANDA/FRÄNDEFORS: Rånade restaurang i Färgelanda

På onsdagskvällen utsattes Restaurang 172:an i Färgelanda för ett rån. Senare återfanns stöldgods i en bil som kört av vägen på 173:an vid Frändefors och där föraren avled.

Larmet om olyckan kom klockan 22.16. En bil hade av okänd anledning kört av vägen och krockat med ett träd. I personbilen fanns en man och en kvinna. Mannen och kvinnan, som båda var i 20-30-årsåldern, uppgavs vara allvarligt skadade och fördes till Näl för vård.

Ganska snart kom beskedet att mannen avlidit av sina skador. Då var polisen kvar på platsen och undersökte bilen och även området runt omkring för att se om någon ytterligare person funnits med i bilen och avvikit. Ingen hittades. Bilen beslagtogs för teknisk undersökning.

Varför olyckan inträffade är oklart.

Under natten kunde bilen och de två som färdades i den knytas till inbrottet i Färgelanda som enligt polisens uppgifter skedde cirka klockan 21.55. Förövarna hade tagit sig in i restaurangen genom att krossa en ruta och fick bland annat med sig alkohol och en tv. Vid tillfället ska en ägare ha hotats med kniv.

Den skadade kvinnan ska förhöras av polisen så snart hennes tillstånd gör det möjligt.

Mannen och kvinnan kommer från Trestadsområdet. Deras anhöriga är underrättade.

Larmet om olyckan kom klockan 22.16. En bil hade av okänd anledning kört av vägen och krockat med ett träd. I personbilen fanns en man och en kvinna. Mannen och kvinnan, som båda var i 20-30-årsåldern, uppgavs vara allvarligt skadade och fördes till Näl för vård.

Ganska snart kom beskedet att mannen avlidit av sina skador. Då var polisen kvar på platsen och undersökte bilen och även området runt omkring för att se om någon ytterligare person funnits med i bilen och avvikit. Ingen hittades. Bilen beslagtogs för teknisk undersökning.

Varför olyckan inträffade är oklart.

Under natten kunde bilen och de två som färdades i den knytas till inbrottet i Färgelanda som enligt polisens uppgifter skedde cirka klockan 21.55. Förövarna hade tagit sig in i restaurangen genom att krossa en ruta och fick bland annat med sig alkohol och en tv. Vid tillfället ska en ägare ha hotats med kniv.

Den skadade kvinnan ska förhöras av polisen så snart hennes tillstånd gör det möjligt.

Mannen och kvinnan kommer från Trestadsområdet. Deras anhöriga är underrättade.