2017-09-13 11:57

2017-09-13 11:57

"Färgelanda har anställt en stryktålig kvinna"

FÄRGELANDA: Susanne Korduner tillträder posten som kommunchef

Färgelanda kommun har fått en ny kommunchef. Dalslänningen Susanne Korduner, tidigare kommunchef i Åmål, tillträder tjänsten den 9 oktober.

Det var en enig kommunstyrelse som i förra veckan beslutade att Susanne Korduner, 62 år från Åmål, får tjänsten som kommunchef.

Hon är i grunden utbildad journalist, vilket hon jobbade som i 16 år i Härnösand. Hon gick sedan vidare till att bli presschef för Mitthögskolan. På mitten av 1990-talet tillsatte hon posten som informationschef på Härnösands kommun för att sedan flytta tillbaka till Åmål, där hon är född, för att börja som kommunchef.

Efter sju år på posten blev Susanne Korduner chef för Höglandets kommunalförbund och därefter administrativ chef på länsstyrelsen i Värmland. Senast kommer hon från en chefspost vid Kommunalförbundet Itsam där hon slutade i början av året.

– Jag blev tipsad om att söka tjänsten som kommunchef i Färgelanda och tänkte att det skulle vara roligt att komma tillbaka till den kommunala verksamheten, säger hon.

Känner kommunen

Hon känner till kommunen sedan sin tid i Åmål.

– Vi samverkade i olika former och jag känner Ulla Börjesson sedan tidigare. Men samtidigt vill jag skaffa mig min egen uppfattning om kommunen.

Susanne Korduner säger att Färgelanda kommun står inför flera stora utmaningar.

– Färgelanda behöver fler invånare och fler bostäder. Vi måste fundera kring hur vi ska arbeta med Björnhuset och hur vi gör skolan mer attraktiv för lärarkåren. Vi måste sätta Färgelanda på kartan på ett positivt sätt, säger hon.

”Van att det blåser”

Att börja jobba som tjänsteman i en kommun där det under en lång tid varit turbulent, ser hon inte som ett hinder.

– Färgelanda kommun har anställt en stryktålig kvinna, jag är van vid att det blåser. Jag är en genomförare och gillar inte att sitta still. Jag kommer att vara kvar här tills pensioneringen, säger hon.

Susanne Korduner får 74 000 kronor i månadslön. Hon kommer främst att pendla från Åmål men kommer också att ha övernattningsmöjligheter i Färgelanda. Hon tillträder tjänsten den 9 oktober men kommer att finnas på plats redan i slutet av september vid nästa kommunstyrelsesammanträde samt vid ett företagarmöte.

Det var en enig kommunstyrelse som i förra veckan beslutade att Susanne Korduner, 62 år från Åmål, får tjänsten som kommunchef.

Hon är i grunden utbildad journalist, vilket hon jobbade som i 16 år i Härnösand. Hon gick sedan vidare till att bli presschef för Mitthögskolan. På mitten av 1990-talet tillsatte hon posten som informationschef på Härnösands kommun för att sedan flytta tillbaka till Åmål, där hon är född, för att börja som kommunchef.

Efter sju år på posten blev Susanne Korduner chef för Höglandets kommunalförbund och därefter administrativ chef på länsstyrelsen i Värmland. Senast kommer hon från en chefspost vid Kommunalförbundet Itsam där hon slutade i början av året.

– Jag blev tipsad om att söka tjänsten som kommunchef i Färgelanda och tänkte att det skulle vara roligt att komma tillbaka till den kommunala verksamheten, säger hon.

Känner kommunen

Hon känner till kommunen sedan sin tid i Åmål.

– Vi samverkade i olika former och jag känner Ulla Börjesson sedan tidigare. Men samtidigt vill jag skaffa mig min egen uppfattning om kommunen.

Susanne Korduner säger att Färgelanda kommun står inför flera stora utmaningar.

– Färgelanda behöver fler invånare och fler bostäder. Vi måste fundera kring hur vi ska arbeta med Björnhuset och hur vi gör skolan mer attraktiv för lärarkåren. Vi måste sätta Färgelanda på kartan på ett positivt sätt, säger hon.

”Van att det blåser”

Att börja jobba som tjänsteman i en kommun där det under en lång tid varit turbulent, ser hon inte som ett hinder.

– Färgelanda kommun har anställt en stryktålig kvinna, jag är van vid att det blåser. Jag är en genomförare och gillar inte att sitta still. Jag kommer att vara kvar här tills pensioneringen, säger hon.

Susanne Korduner får 74 000 kronor i månadslön. Hon kommer främst att pendla från Åmål men kommer också att ha övernattningsmöjligheter i Färgelanda. Hon tillträder tjänsten den 9 oktober men kommer att finnas på plats redan i slutet av september vid nästa kommunstyrelsesammanträde samt vid ett företagarmöte.