2017-09-09 13:37

2017-09-09 14:38

Transportföretag i Billingsfors blev Årets företagare

BENGTSFORS: Bilbudet Hit eller Dit Heavy loaders AB

Mikael Ömnehag, Willis Ömnehag och Mats Gustafsson i transportföretaget Bilbudet hit eller dit Heavy loaders AB är årets företagare i Bengtsfors kommun.

Det Billingsforsbaserade företaget har sedan starten i slutet av 1980-talet stadigt vuxit till att i dag ha en omfattande verksamhet. Lastbilsflottan har växt till ett tjugotal fordon, stationerade även i Strömstad och Olofström.

Mikael Ömnehag, Willis Ömnehag och Mats Gustafsson fick ta emot den prestigefyllda utmärkelsen som Årets företagare i Bengtsfors kommun i samband med Bonnamarknaden som pågår i Bengtsfors under lördagen.

Det var Företagarnas Stephanie Brodeur Flink, Anna Green, kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson och näringslivsutvecklare Jeanette Lindh-Svanqvist som överlämnade utmärkelsen.

Tredubblad omsättning

– Omsättning och personal har tredubblats under de tre senaste åren, och nyligen har större lokaler införskaffats, framhöll Stephanie Brodeur Flink i motiveringen. Hon tillade att mycket av framgången består i bra personal. Något företagets ägare instämde i:

– Det känns gott att få den här utmärkelsen, men det är vår duktiga personal som har stor del i framgången, konstaterade Mats Gustafsson. Ägarna betonade betydelsen av ansvarstagande personal, som även är viktiga för att ta hand om den dyrbara maskinparken.

– Vi har ett gott gäng, och låg personalomsättning. De slutar först vid pension. Den största konkurrensen i dag ligger i att få tag i bra personal. Faktiskt inte så mycket i konkurrensen från utlandet, berättar Mikael Ömnehag.

Generationsväxling

Kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson uttryckte glädje över företagets expansion.

– Företaget har jobbat med en generationsväxling, och utvecklar verksamheten. Det är jätteroligt, liksom att ni behåller Billingsfoprs som bas och tar över världen allteftersom, sade Per Eriksson.

Näringslivsutvecklare Jeanette Lindh Svanqvist betonade den positiva näringslivsutvedcklingen med etablerade företag i kommunen, och nya som kommer till:

– Under det första halvåret i år har 41 nya företag startats. Det är en ökning med 24 procent mot samma period året innan då antalet var 33.

Det Billingsforsbaserade företaget har sedan starten i slutet av 1980-talet stadigt vuxit till att i dag ha en omfattande verksamhet. Lastbilsflottan har växt till ett tjugotal fordon, stationerade även i Strömstad och Olofström.

Mikael Ömnehag, Willis Ömnehag och Mats Gustafsson fick ta emot den prestigefyllda utmärkelsen som Årets företagare i Bengtsfors kommun i samband med Bonnamarknaden som pågår i Bengtsfors under lördagen.

Det var Företagarnas Stephanie Brodeur Flink, Anna Green, kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson och näringslivsutvecklare Jeanette Lindh-Svanqvist som överlämnade utmärkelsen.

Tredubblad omsättning

– Omsättning och personal har tredubblats under de tre senaste åren, och nyligen har större lokaler införskaffats, framhöll Stephanie Brodeur Flink i motiveringen. Hon tillade att mycket av framgången består i bra personal. Något företagets ägare instämde i:

– Det känns gott att få den här utmärkelsen, men det är vår duktiga personal som har stor del i framgången, konstaterade Mats Gustafsson. Ägarna betonade betydelsen av ansvarstagande personal, som även är viktiga för att ta hand om den dyrbara maskinparken.

– Vi har ett gott gäng, och låg personalomsättning. De slutar först vid pension. Den största konkurrensen i dag ligger i att få tag i bra personal. Faktiskt inte så mycket i konkurrensen från utlandet, berättar Mikael Ömnehag.

Generationsväxling

Kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson uttryckte glädje över företagets expansion.

– Företaget har jobbat med en generationsväxling, och utvecklar verksamheten. Det är jätteroligt, liksom att ni behåller Billingsfoprs som bas och tar över världen allteftersom, sade Per Eriksson.

Näringslivsutvecklare Jeanette Lindh Svanqvist betonade den positiva näringslivsutvedcklingen med etablerade företag i kommunen, och nya som kommer till:

– Under det första halvåret i år har 41 nya företag startats. Det är en ökning med 24 procent mot samma period året innan då antalet var 33.