2017-09-07 17:23

2017-09-07 17:23

Klart med polismöte

BENGTSFORS: Justitieministern bjöds till Dalsland

Regionpolischef Klas Friberg tackar ja till Dalslandskommunernas inbjudan att diskutera polisorganisationen vid ett möte i Åmål den 2 oktober.

Det beskedet fick kommunstyrelseordförandena i Bengtsfors Per Eriksson och kollegan Tommy Johansson i Mellerud när de under onsdagen träffade Friberg vid en konferens hos länsstyrelsen om brottsförebyggande arbete.

– Vi var där tillsammans med representanter för vårt lokala BRÅ. Jag tog chansen att samtala med regionpolischef Klas Friberg inför mötet den 2 oktober, och han kommer, berättar Per Eriksson.

– Sedan tog jag och Tommy Johansson tillfället i akt att prata med justitieminister Morgan Johansson om polisiär närvaro på landsbygden och vi bjöd in honom till Dalsland på en uppföljning av det besök han gjorde 2012 när han var ordförande i justitieutskottet. Vi hade ett bra samtal och kommer att skicka en formell inbjudan, säger Per Eriksson.

Morgan Johansson visade förståelse för landsbygdens problem med stöldligor, att det behövs höjda straffskalor och mer pengar till polisen.

Det beskedet fick kommunstyrelseordförandena i Bengtsfors Per Eriksson och kollegan Tommy Johansson i Mellerud när de under onsdagen träffade Friberg vid en konferens hos länsstyrelsen om brottsförebyggande arbete.

– Vi var där tillsammans med representanter för vårt lokala BRÅ. Jag tog chansen att samtala med regionpolischef Klas Friberg inför mötet den 2 oktober, och han kommer, berättar Per Eriksson.

– Sedan tog jag och Tommy Johansson tillfället i akt att prata med justitieminister Morgan Johansson om polisiär närvaro på landsbygden och vi bjöd in honom till Dalsland på en uppföljning av det besök han gjorde 2012 när han var ordförande i justitieutskottet. Vi hade ett bra samtal och kommer att skicka en formell inbjudan, säger Per Eriksson.

Morgan Johansson visade förståelse för landsbygdens problem med stöldligor, att det behövs höjda straffskalor och mer pengar till polisen.