2017-09-05 10:48

2017-09-05 16:55

Techroi anställer 15

BENGTSFORS: Bränsletankstillverkaren rustar för att möta kundbehovet

Bränsletankstillverkaren Techroi Fuel Systems AB i Bengtsfors meddelar att man förbereder sig för fullt med att bygga upp processen för sin första kund. Detta innebär att cirka 15 personer ska anställas i höst.

I februari i år kunde Dalslänningen berätta att Techroi Fuel Systems kammat hem tre kontrakt på bränsletankar. Företaget meddelade att det handlade om sjuåriga kontrakt på totalt 1,7 miljarder kronor.

Nu pågår förberedelserna för att kunna leverera till den första kunden, som fortfarande är hemlig.

– Vi är just nu är i en mycket intensiv period där vi håller på att bygga upp processen, säger Peter Britmer, vd för Techroi Fuel Systems AB.

– Under överskådlig tid, och då talar vi om hösten, kommer vi att anställa 15-tal personer. Det handlar framför allt om operatörer. Under det kommande ett och ett halvt året handlar det om ungefär lika många, fortsätter han.

Tekniktester

När tidningen besökte företaget i våras fanns där fem anställda. Då pågick arbetet med att köra de första förserieproduktionerna och att bygga om produktionslinan.

Företaget meddelade då att man hade gjort investeringar i storleksordningen 50–70 miljoner kronor och att ytterligare investeringar förestod.

Stora volymer

Nu i september står företaget inför tekniktester där man kommer att se så att allt fungerar som det ska innan man påbörjar produktionen.

– Vi har kämpat i många år. Det blev ett hack i skivan inledningsvis eftersom Nevs nästan inte hann starta. Men nu ser det enormt bra ut. Vi har en stor kund som vi ska leverera till och vi kommer att gå ut med stora volymer så här dags nästa år, säger Peter Britmer.

I februari i år kunde Dalslänningen berätta att Techroi Fuel Systems kammat hem tre kontrakt på bränsletankar. Företaget meddelade att det handlade om sjuåriga kontrakt på totalt 1,7 miljarder kronor.

Nu pågår förberedelserna för att kunna leverera till den första kunden, som fortfarande är hemlig.

– Vi är just nu är i en mycket intensiv period där vi håller på att bygga upp processen, säger Peter Britmer, vd för Techroi Fuel Systems AB.

– Under överskådlig tid, och då talar vi om hösten, kommer vi att anställa 15-tal personer. Det handlar framför allt om operatörer. Under det kommande ett och ett halvt året handlar det om ungefär lika många, fortsätter han.

Tekniktester

När tidningen besökte företaget i våras fanns där fem anställda. Då pågick arbetet med att köra de första förserieproduktionerna och att bygga om produktionslinan.

Företaget meddelade då att man hade gjort investeringar i storleksordningen 50–70 miljoner kronor och att ytterligare investeringar förestod.

Stora volymer

Nu i september står företaget inför tekniktester där man kommer att se så att allt fungerar som det ska innan man påbörjar produktionen.

– Vi har kämpat i många år. Det blev ett hack i skivan inledningsvis eftersom Nevs nästan inte hann starta. Men nu ser det enormt bra ut. Vi har en stor kund som vi ska leverera till och vi kommer att gå ut med stora volymer så här dags nästa år, säger Peter Britmer.