2017-08-10 08:36

2017-08-10 08:37

Vildsvin var älgkalv

DALS-ED

Målet var att fälla en vildsvinsgalt. I stället blev det en älg, en fjolårskalv. Nu kan jägaren riskera åtal för brott mot jaktlagstiftningen.

Händelsen inträffade i Dals-Eds kommun. Jägaren hade observerat en vildsvinsgalt på markerna natten före. Därför lade han ut en åtel och satte sig på pass. Vid halvtretiden på natten fick han syn på galten, trodde han.

När det var läge sköt han och fällde i stället en fjolårskalv. Jägaren anmälde detta dagen efter till polisen som skickade en patrull. Poliserna konstaterade att älgkavlen, som låg på en släpkärra täkt av en presenning, var otjänlig som människoföda och transporterade bort kroppen.

I förhör har jägaren hävdat att han var helt säker på att det var vildsvinsgalten han sköt på. När han såg att det i stället var en älgkalv han fält anmälde han sig själv till polisen.

Beslut om det blir ett åtal för brott mot jaktlagstiftningen har ännu inte fattats.

Händelsen inträffade i Dals-Eds kommun. Jägaren hade observerat en vildsvinsgalt på markerna natten före. Därför lade han ut en åtel och satte sig på pass. Vid halvtretiden på natten fick han syn på galten, trodde han.

När det var läge sköt han och fällde i stället en fjolårskalv. Jägaren anmälde detta dagen efter till polisen som skickade en patrull. Poliserna konstaterade att älgkavlen, som låg på en släpkärra täkt av en presenning, var otjänlig som människoföda och transporterade bort kroppen.

I förhör har jägaren hävdat att han var helt säker på att det var vildsvinsgalten han sköt på. När han såg att det i stället var en älgkalv han fält anmälde han sig själv till polisen.

Beslut om det blir ett åtal för brott mot jaktlagstiftningen har ännu inte fattats.