2017-08-04 16:48

2017-08-04 16:48

Countryfest eller The Boppers?

BENGTSFORS/DALS-ED: Stor nöjeshelg stundar i Bengtsfors och Ed

Det stundar en stor nöjeshelg i norra Dalsland när det under lördagskvällen ordnas stor countrygala vid Timmerhusen i Dals-Ed och samma kväll rock ´n roll-fest med The Boppers och Top Cats på folkparken Valhall i Bengtsfors.

I Ed kommer countrymusiken att ljuda från Timmerhusen. Där arrangeras Eds countryfest med svenska och utländska artister på scenen.

Sex artister och grupper är bokade. Från Sverige Dandelion Fields, Lukas Hansson, Tricky Trail och Jake Steelglove.

Från USA kommer Marti Brom och från Norge gruppen Harlekin.

Tricky Trail deltar med galaarrangören Jonas Månsson på scen. De har en lång meritlista sedan bildandet 2010. I Ed gör de sin enda spelning i Sverige i sommar.

The Boppers och Top Cats

I Bengtsfors intar ännu en gång Boppers och Top Cats scenen. Vad många undrar är om det blir nytt publikrekord i parken.

Top Cats från Torsby slog igenom i Melodifestivalen 2012 och sedan dess har rockabillybandet från de värmländska skogarna inte saknat bokningar. Bandet består av Jon Kleppenes, Robert Jansson, Martin Lindahl, Fredrik Lilja och Olle Sätterström.

The Boppers har i fyra decennier nu, levererat rock 'n' roll och doo wop i världsklass. Bandet bildades 1977, samtidigt som om en rockvåg drog över världen och Sverige. Barnen till 40-talisterna hade upptäckt föräldrarnas musik och det var rock'n'roll-tema på var och varannan skolfest.

Musiken har autentiska avtryck från 1950- och 60-talens musik. Några av deras hitlåtar är gamla covers och andra nyskrivna låtar.

I Ed kommer countrymusiken att ljuda från Timmerhusen. Där arrangeras Eds countryfest med svenska och utländska artister på scenen.

Sex artister och grupper är bokade. Från Sverige Dandelion Fields, Lukas Hansson, Tricky Trail och Jake Steelglove.

Från USA kommer Marti Brom och från Norge gruppen Harlekin.

Tricky Trail deltar med galaarrangören Jonas Månsson på scen. De har en lång meritlista sedan bildandet 2010. I Ed gör de sin enda spelning i Sverige i sommar.

The Boppers och Top Cats

I Bengtsfors intar ännu en gång Boppers och Top Cats scenen. Vad många undrar är om det blir nytt publikrekord i parken.

Top Cats från Torsby slog igenom i Melodifestivalen 2012 och sedan dess har rockabillybandet från de värmländska skogarna inte saknat bokningar. Bandet består av Jon Kleppenes, Robert Jansson, Martin Lindahl, Fredrik Lilja och Olle Sätterström.

The Boppers har i fyra decennier nu, levererat rock 'n' roll och doo wop i världsklass. Bandet bildades 1977, samtidigt som om en rockvåg drog över världen och Sverige. Barnen till 40-talisterna hade upptäckt föräldrarnas musik och det var rock'n'roll-tema på var och varannan skolfest.

Musiken har autentiska avtryck från 1950- och 60-talens musik. Några av deras hitlåtar är gamla covers och andra nyskrivna låtar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.