2017-07-17 08:54

2017-07-17 08:54

Folkmusik lockade till Baståsen

BILLINGSFORS: Duktig musiker fick med sig publiken

Bengtsforshus håller på med en uppfräschning av utemiljön på bostadsområdet Baståsen i Billingsfors. I torsdags var det dags för konsert när folkmusikern Mia Gunberg Ådin från Bohuslän var på plats.

Det var minst ett 50-tal personer på plats för att lyssna på konserten i strålande solsken. Innan konserten startade hälsade Ingemar Körner från Wärnshögens utvecklingsträdgård välkommen och berättade om mer saker som skulle hända i Baståsens bostadsområde.

Mia Gunberg Ådin bjöd på en konsert med mycket svensk folkmusik, bland annat musik av Dan Andersson, men hon blandade men en del musik från andra länder också. Hon visade att hon är en mycket bra musiker då hon förutom fin sång också bjöd på imponerande gitarr-, violin och nyckelharpaspel.

Publiken som både var boende på området och folk utifrån klappade med i flera av låtarna och Mia Gunberg Ådin lyckades också få med sig publiken att sjunga i vissa låtar. Med tanke på publikens respons så verkade de gilla konserten.

Jubel för boende

På slutet lyckades artisten få upp en person från området som inte hade svenska som modersmål, för att sjunga två låtar. Han fick stort jubel från publiken när han gick av scenen.

Artisten Mia Gunberg Ådin tyckte det var en intressant konsert.

– Det var en utmaning när det var folk från både Sverige och andra länder som var i publiken så jag fick förklara en del saker som jag normalt inte brukar göra. Jag hade hoppats få lite dans till mina låtar men även om det inte blev så den här gången så fick jag lite idéer hur man kan göra för att få till det, säger Mia Gunberg Ådin.

Annars spelar hon mycket på äldreboenden, men också i Tyskland, vilket var anledningen att konserten kallades från Berlin till Baståsen.

Det var minst ett 50-tal personer på plats för att lyssna på konserten i strålande solsken. Innan konserten startade hälsade Ingemar Körner från Wärnshögens utvecklingsträdgård välkommen och berättade om mer saker som skulle hända i Baståsens bostadsområde.

Mia Gunberg Ådin bjöd på en konsert med mycket svensk folkmusik, bland annat musik av Dan Andersson, men hon blandade men en del musik från andra länder också. Hon visade att hon är en mycket bra musiker då hon förutom fin sång också bjöd på imponerande gitarr-, violin och nyckelharpaspel.

Publiken som både var boende på området och folk utifrån klappade med i flera av låtarna och Mia Gunberg Ådin lyckades också få med sig publiken att sjunga i vissa låtar. Med tanke på publikens respons så verkade de gilla konserten.

Jubel för boende

På slutet lyckades artisten få upp en person från området som inte hade svenska som modersmål, för att sjunga två låtar. Han fick stort jubel från publiken när han gick av scenen.

Artisten Mia Gunberg Ådin tyckte det var en intressant konsert.

– Det var en utmaning när det var folk från både Sverige och andra länder som var i publiken så jag fick förklara en del saker som jag normalt inte brukar göra. Jag hade hoppats få lite dans till mina låtar men även om det inte blev så den här gången så fick jag lite idéer hur man kan göra för att få till det, säger Mia Gunberg Ådin.

Annars spelar hon mycket på äldreboenden, men också i Tyskland, vilket var anledningen att konserten kallades från Berlin till Baståsen.

  • Pontus Nordwall