2017-06-30 08:08

2017-06-30 10:37

Inbrott på Högalid – igen

FÄRGELANDA: Flera stölder på kort tid

(UPPDATERAD) Idrottsanläggningen Högalid hade tidigt på fredagsmorgonen inbrott. Denna gång stal förövarna kabel till robotgräsklipparna samt godis. Det är fjärde gången sedan i april som Färgelanda IF får ovälkommet besök.

Det var strax efter halv fem på fredagsmorgonen som robotgräsklipparna larmade. Någon eller några hade då stulit flera strömkablar som krävs för att gräsklipparna ska kunna fungera. Cirka 100 meter kabel samt anslutningar till en kostnad på cirka 5 000 kronor blev stulet.

Robotgräsklipparna har endast varit i bruk i cirka två månader på idrottsanläggningen.

De ovälkomna gästerna slog även sönder dörrlåset till kiosken där de stal godis.

– Det låg en chokladboll på vägen, säger Hans-Jakob Svensson, ordförande in Färgelanda IF.

Han blev kontaktad av vaktbolaget vid halvfemtiden då larmet på kiosken hade löst ut. Hans-Jakob Svensson åkte då genast till Högalid för att då konstatera att kioskdörren stod på vid gavel. Inga personer var då kvar på området.

– Jag ringde polisen på väg till Högalid, men de kunde inte skicka någon. De sa att de inte hade någon hundpatrull tillgänglig.

Fredagsinbrottet var inte det första. Sedan april i år har Färgelanda IF haft fyra inbrott.

Cupvagnen var en av de saker som stals från idrottsanläggningen Högalid och som ännu inte är funnen. Bland andra saker som stals fanns ett släp, gräsklippare, verktyg och trädgårdsredskap, som stod i ett förråd.

– Det är hur tråkigt som helst. Det är vidrigt. Bara självrisken kostar cirka10 000 kronor, säger Hans-Jacob Svensson.

Ingen av gångerna har polis varit på platsen.

För att försöka stävja stölderna diskuterar föreningen möjligheten kring att sätta upp kameror.

Det var strax efter halv fem på fredagsmorgonen som robotgräsklipparna larmade. Någon eller några hade då stulit flera strömkablar som krävs för att gräsklipparna ska kunna fungera. Cirka 100 meter kabel samt anslutningar till en kostnad på cirka 5 000 kronor blev stulet.

Robotgräsklipparna har endast varit i bruk i cirka två månader på idrottsanläggningen.

De ovälkomna gästerna slog även sönder dörrlåset till kiosken där de stal godis.

– Det låg en chokladboll på vägen, säger Hans-Jakob Svensson, ordförande in Färgelanda IF.

Han blev kontaktad av vaktbolaget vid halvfemtiden då larmet på kiosken hade löst ut. Hans-Jakob Svensson åkte då genast till Högalid för att då konstatera att kioskdörren stod på vid gavel. Inga personer var då kvar på området.

– Jag ringde polisen på väg till Högalid, men de kunde inte skicka någon. De sa att de inte hade någon hundpatrull tillgänglig.

Fredagsinbrottet var inte det första. Sedan april i år har Färgelanda IF haft fyra inbrott.

Cupvagnen var en av de saker som stals från idrottsanläggningen Högalid och som ännu inte är funnen. Bland andra saker som stals fanns ett släp, gräsklippare, verktyg och trädgårdsredskap, som stod i ett förråd.

– Det är hur tråkigt som helst. Det är vidrigt. Bara självrisken kostar cirka10 000 kronor, säger Hans-Jacob Svensson.

Ingen av gångerna har polis varit på platsen.

För att försöka stävja stölderna diskuterar föreningen möjligheten kring att sätta upp kameror.