2017-06-14 12:09

2017-06-14 12:28

Nya stölder hos Palmkungen

BENGTSFORS: Men den här gången återfanns växterna

För några veckor sedan drabbades Palmkungens tält vid Axel P av blomsterstölder. Den gångna helgen var det dags igen. Men nu fick han växterna tillbaka.
– Jag vill rikta ett stort tack till polisen och särskilt Per-Erik Vister, säger ägaren Göran Skogfält.

Vid stölderna i slutet av april försvann fuchsiablomster – totalt ett tiotal amplar och ett 40-tal krukor. Det är fortfarande inte återfunnet. Den här gången hade tjuvarna inriktat sig på så kallade molnträd, ett buskträd som liknar en tuja, fast med grenar och bladverk som formas till ett moln.

– Det här skedde natten mot söndag. Vi har området larmat och det är inhägnat med staket, men tyvärr löste inte larmet ut den här gången, säger Göran Skogfält.

Fick tips

Under söndagen lade han ut bilder på buskträden på Facebook och på tisdagen fick han tips om vilka som kunde ligga bakom stölderna. Han åkte ut till en adress några kilometer utanför Bengtsfors, tog nya bilder, lade ut på Facebook och gjorde en polisanmälan.

Sedan gick det hela mycket snabbt.

– Polisen var här inom någon timme och ytterligare några timmar senare hade jag fått tillbaka växterna. Det var två molnträd, men också sommarblommor i form av pelargonier och krukor som jag först inte märkt saknades. Det har ett inköpsvärde på ett par tusen kronor.

Några tjuvar är inte gripna, eftersom ingen vill kännas vid stölden. Men Göran Skogfält är tacksam över att ha fått tillbaka växterna.

– Facebook är fantastiskt på det här sättet. Och så vill jag tacka polisen och särskilt kommissarie Per-Erik Vister.

Vid stölderna i slutet av april försvann fuchsiablomster – totalt ett tiotal amplar och ett 40-tal krukor. Det är fortfarande inte återfunnet. Den här gången hade tjuvarna inriktat sig på så kallade molnträd, ett buskträd som liknar en tuja, fast med grenar och bladverk som formas till ett moln.

– Det här skedde natten mot söndag. Vi har området larmat och det är inhägnat med staket, men tyvärr löste inte larmet ut den här gången, säger Göran Skogfält.

Fick tips

Under söndagen lade han ut bilder på buskträden på Facebook och på tisdagen fick han tips om vilka som kunde ligga bakom stölderna. Han åkte ut till en adress några kilometer utanför Bengtsfors, tog nya bilder, lade ut på Facebook och gjorde en polisanmälan.

Sedan gick det hela mycket snabbt.

– Polisen var här inom någon timme och ytterligare några timmar senare hade jag fått tillbaka växterna. Det var två molnträd, men också sommarblommor i form av pelargonier och krukor som jag först inte märkt saknades. Det har ett inköpsvärde på ett par tusen kronor.

Några tjuvar är inte gripna, eftersom ingen vill kännas vid stölden. Men Göran Skogfält är tacksam över att ha fått tillbaka växterna.

– Facebook är fantastiskt på det här sättet. Och så vill jag tacka polisen och särskilt kommissarie Per-Erik Vister.

  • Mattias Modéen

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.