2017-05-18 17:47

2017-05-18 17:47

Förskolor firade sin egen dag

FÄRGELANDA/DALS-ED/BENGTSFORS: Musik och sång för de minsta

Förskolans dag. För att uppmärksamma förskolan som verksamhet firades i går torsdag förskolans dag på flera platser i vårt område. Då var det de minsta som var i fokus med musik, sång, Bamselopp och fika.

I Bengtsfors och Dals-Ed låg fokus på Bamseloppet, som hölls i olika tempo beroende på deltagarnas ålder. I Bengtsfors samlades sex avdelningar på Mellangårdens förskola. Maria Bjaaland spelade förskolevisan på gitarr. Förskollärare Britt-Marie Aspmark ledde sången och klapplekarna som uppvärmning. Sedan följde Bamseloppet med roliga hopp, spring- och rulluppgifter. Belöningen var glass, diplom och medaljer till alla.

Lek och korv

I Dals-Ed firades också förskolans dag med en mängd olika aktiviteter. Snörrums förskola höll till på Bergslätts idrottsplats där det blev lekar med bollar, hinderbana och korv och mos från kiosken. På Haga var det full fart med fysiska aktiviteter i from av gympa och Bamseloppet. tillsammans med trollen Jens och Mona som kom på besök.

Aktiviteter var det också på Stallbackens förskola och på Toppen.

Alla inbjudna

I Färgelanda arrangerades förskolans dag av Stigens unga örnar, Färgelanda teaterförening, Stigens folkets husförening, studieförbundet ABF och Färgelanda kommun.

– Barnen är ju det viktigaste vi har. De är ju framtiden, säger Kerstin Fredriksson, eldsjäl i Färgelanda kommun. I cirka fem år har hon varit drivande av firandet och var så även i år. Alla förskolor i kommunen, kommunala samt friskolor, var inbjudna att ta del av evenemanget på torget framför Centrumhuset i Färgelanda. På scenen stod Susanne Lind, folkmusiker samt musikhandledare, som bjöd på en underhållande musikstund där barnen var aktiva och delaktiga med sång, lek och rörelse. Lokala företag hade skänkt mjölk, frukt, bullar och saft för de minsta att smaska på. Alla fick även varsin ballong.

I Bengtsfors och Dals-Ed låg fokus på Bamseloppet, som hölls i olika tempo beroende på deltagarnas ålder. I Bengtsfors samlades sex avdelningar på Mellangårdens förskola. Maria Bjaaland spelade förskolevisan på gitarr. Förskollärare Britt-Marie Aspmark ledde sången och klapplekarna som uppvärmning. Sedan följde Bamseloppet med roliga hopp, spring- och rulluppgifter. Belöningen var glass, diplom och medaljer till alla.

Lek och korv

I Dals-Ed firades också förskolans dag med en mängd olika aktiviteter. Snörrums förskola höll till på Bergslätts idrottsplats där det blev lekar med bollar, hinderbana och korv och mos från kiosken. På Haga var det full fart med fysiska aktiviteter i from av gympa och Bamseloppet. tillsammans med trollen Jens och Mona som kom på besök.

Aktiviteter var det också på Stallbackens förskola och på Toppen.

Alla inbjudna

I Färgelanda arrangerades förskolans dag av Stigens unga örnar, Färgelanda teaterförening, Stigens folkets husförening, studieförbundet ABF och Färgelanda kommun.

– Barnen är ju det viktigaste vi har. De är ju framtiden, säger Kerstin Fredriksson, eldsjäl i Färgelanda kommun. I cirka fem år har hon varit drivande av firandet och var så även i år. Alla förskolor i kommunen, kommunala samt friskolor, var inbjudna att ta del av evenemanget på torget framför Centrumhuset i Färgelanda. På scenen stod Susanne Lind, folkmusiker samt musikhandledare, som bjöd på en underhållande musikstund där barnen var aktiva och delaktiga med sång, lek och rörelse. Lokala företag hade skänkt mjölk, frukt, bullar och saft för de minsta att smaska på. Alla fick även varsin ballong.