2017-04-20 08:41

2017-04-20 08:41

Världsberömd munspelare till Bengtsfors

BENGTSFORS: Filip Jers och Emil Ernebro till Bengtsfors

En av världens främsta munspelare, Filip Jers spelar på fredag kväll i Bengtsfors missionskyrka. Jers fick förra året fick priset Årets musiker – Jazzkatten av Sveriges Radio och även har vunnit världsmästerskap i munspel. Den ovanliga konserten förstärks av att Jers spelar med kände gitarristen Emil Ernebro som är bekant för den dalsländska publiken. Filip Jers var den första munspelaren att studera vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han turnerar flitigt i Sverige och utomlands och har besökt över 40 länder i Europa, Nordamerika, Asien och Afrika. Han har samarbetat med artister som Benny Andersson, Timbuktu, Tomas Ledin, Monica Dominique, Jill Johnson och Lill Lindfors.

En av världens främsta munspelare, Filip Jers spelar på fredag kväll i Bengtsfors missionskyrka. Jers fick förra året fick priset Årets musiker – Jazzkatten av Sveriges Radio och även har vunnit världsmästerskap i munspel. Den ovanliga konserten förstärks av att Jers spelar med kände gitarristen Emil Ernebro som är bekant för den dalsländska publiken. Filip Jers var den första munspelaren att studera vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han turnerar flitigt i Sverige och utomlands och har besökt över 40 länder i Europa, Nordamerika, Asien och Afrika. Han har samarbetat med artister som Benny Andersson, Timbuktu, Tomas Ledin, Monica Dominique, Jill Johnson och Lill Lindfors.