2017-04-20 13:00

2017-04-20 17:53

Misstanke om djurplågeri

ED: Hästar kan ha blivit skurna

(UPPDATERAD) Två hästar i Dals-Ed misstänks ha blivit skurna. Händelsen upptäcktes på onsdagskvällen och det har upprättats en anmälan om misstänkt djurplågeri.

Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som polisen fick in en anmälan om att två hästar blivit skurna. En privatperson passerade förbi platsen där hästarna vistades och såg att något inte stod rätt till. Personen ringde polis och veterinär.

När polisen kom till platsen en knapp timme senare hördes en person och man upprättade en anmälan om misstänkt djurplågeri/skadegörelse.

De första uppgifterna gav att en häst var allvarligt skadad, men efter en veterinärutlåtande på torsdagen ska ingen av hästarna vara allvarligt skadad. Det går inte heller att utesluta att hästarna gjort sig illa på något sätt utan en person tillfogat dem skador.

Men anmälan om misstänkt djurplågeri kvarstår och polisen är intresserad av uppgifter om någon gjort iakttagelser i området.

Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som polisen fick in en anmälan om att två hästar blivit skurna. En privatperson passerade förbi platsen där hästarna vistades och såg att något inte stod rätt till. Personen ringde polis och veterinär.

När polisen kom till platsen en knapp timme senare hördes en person och man upprättade en anmälan om misstänkt djurplågeri/skadegörelse.

De första uppgifterna gav att en häst var allvarligt skadad, men efter en veterinärutlåtande på torsdagen ska ingen av hästarna vara allvarligt skadad. Det går inte heller att utesluta att hästarna gjort sig illa på något sätt utan en person tillfogat dem skador.

Men anmälan om misstänkt djurplågeri kvarstår och polisen är intresserad av uppgifter om någon gjort iakttagelser i området.

  • Mattias Modéen