2017-04-18 11:12

2017-04-18 11:12

Så många började på högskolan i Dalsland

DALSLAND: Dags att söka inför höstterminen

På tisdagen var det sista chansen att söka till högskola och universitet inför höstterminen. I Dalsland var det i fjol flest studenter från Åmåls kommun med 84.

Näst flest var det från Bengtsfors med 41 studenter, trea var Mellerud med 34, Färgelanda var fyra med 29 och Dals-Ed hade lägst antal med 23 sökande.

– Det finns ett tydligt samband mellan andelen ungdomar som påbörjar högskoleutbildning och andelen i befolkningen som har minst en treårig högskoleutbildning. Närheten till lärosäten kan också påverka, säger Niklas Karlsson, utredare på analysavdelningen på Universitetskanslersämbetet, UKÄ, till Nyhetsbyrån Siren.

Näst flest var det från Bengtsfors med 41 studenter, trea var Mellerud med 34, Färgelanda var fyra med 29 och Dals-Ed hade lägst antal med 23 sökande.

– Det finns ett tydligt samband mellan andelen ungdomar som påbörjar högskoleutbildning och andelen i befolkningen som har minst en treårig högskoleutbildning. Närheten till lärosäten kan också påverka, säger Niklas Karlsson, utredare på analysavdelningen på Universitetskanslersämbetet, UKÄ, till Nyhetsbyrån Siren.