2017-04-14 12:00

2017-04-14 12:00

Unga får prova på musik

FÄRGELANDA: Fritidsgården startar nytt tema

Producera digital musik. Bilda band. Det är upp till ungdomarna på fritidsgården hur den nya Musikverkstaden ska utformas. Veckan efter påsk drar temat i gång.

Fritidsgården i Färgelanda har börjat jobba mer med teman.

– Vi vill ha en allsidig verksamhet och ju bredare den kan vara desto bättre. Vi försöker att fokusera på olika grejor som kan locka, säger Jeanetta Hansson, fritidsledare.

Fritidsgården ligger i källarplan i Allhem. Vägg i vägg finns den kommunala musikskolan. Att musik skulle bli ett tema var därmed ganska givet.

– Eftersom vi delar lokaler är det här ett initiativ som har vuxit fram, säger musiklärare Mats Andersson.

Ungdomarna beslutar

Tanken är att ungdomarna en gång i veckan ska få tillgång till musikskolans lokaler med dess innehåll. Där kommer de under Mats Anderssons ledning få prova på instrument och göra det de känner för i musikens tecken.

– Någon kanske vill testa på att spela trummor, någon annan kanske vill starta band eller lära sig mer om ljudteknik. Någon kanske bara vill lyssna. Det får visa sig vad vi ska rikta in oss på, säger Mats Andersson.

– Vi måste pröva lite nytt. Musik tycker ju många är positivt. Vi tror att temat kan fånga andra ungdomar än dem som redan är aktiva inom musikskolan. Att lira tillsammans och ha roligt kanske kan väcka ett intresse hos någon, säger Jeanette Hansson.

De ser fram emot temastarten.

– Det ska bli jättespännande och roligt. Jag tror att ungdomarna uppskattar när det finns något nytt att testa på och att de själva får vara delaktiga, säger Jeanette Hansson.

Fritidsgården i Färgelanda har börjat jobba mer med teman.

– Vi vill ha en allsidig verksamhet och ju bredare den kan vara desto bättre. Vi försöker att fokusera på olika grejor som kan locka, säger Jeanetta Hansson, fritidsledare.

Fritidsgården ligger i källarplan i Allhem. Vägg i vägg finns den kommunala musikskolan. Att musik skulle bli ett tema var därmed ganska givet.

– Eftersom vi delar lokaler är det här ett initiativ som har vuxit fram, säger musiklärare Mats Andersson.

Ungdomarna beslutar

Tanken är att ungdomarna en gång i veckan ska få tillgång till musikskolans lokaler med dess innehåll. Där kommer de under Mats Anderssons ledning få prova på instrument och göra det de känner för i musikens tecken.

– Någon kanske vill testa på att spela trummor, någon annan kanske vill starta band eller lära sig mer om ljudteknik. Någon kanske bara vill lyssna. Det får visa sig vad vi ska rikta in oss på, säger Mats Andersson.

– Vi måste pröva lite nytt. Musik tycker ju många är positivt. Vi tror att temat kan fånga andra ungdomar än dem som redan är aktiva inom musikskolan. Att lira tillsammans och ha roligt kanske kan väcka ett intresse hos någon, säger Jeanette Hansson.

De ser fram emot temastarten.

– Det ska bli jättespännande och roligt. Jag tror att ungdomarna uppskattar när det finns något nytt att testa på och att de själva får vara delaktiga, säger Jeanette Hansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.