2016-12-22 08:17

2016-12-22 08:18

Gympade för insamling

BENGTSFORS: 4 850 kronor till Musikhjälpen

Bengtsfors Gymnastikklubb, K1 och zumban gick samman och arrangerade en träningsdag till förmån för insamling till Musikhjälpen.
– Årets tema känns extra viktigt och vi är glada över att kunna hjälpa till, säger Gymmixledaren Julia Eriksson.

I år är temat för Musikhjälpen 2016, Barn i krig har rätt att gå i skolan. Musikburen med artister står i Örebro, men projektet har brett ut sig, många orter uppmärksammar detta och har olika aktiviteter med insamling under december månad.

Öppet för alla

I Bengtsfors bjöd Bengtsfors gymnastikklubb/Gymmix, kickboxklubben K1 och Zumban in allmänheten till en speciell träningsdag.

– Det är andra årets vi kör detta. Vi tycker att Musikhjälpen är ett bra koncept och det är roligt att kunna hjälpa till att samla in pengar för en god sak. Sedan är det nyttigt att röra på sig och kan man göra det samtidigt som man lägger en slant till insamlingen händer det ju två bra saker på samma gång! I dag lägger deltagarna en frivillig träningsavgift som vi sedan skänker vidare. säger gymmixledaren Julia Eriksson.

Mixad träning

Först ut i hallen var Ricky Vesterbakka, K1 som körde ett intensivt pass för att visa hur sportens uppbyggnadsträning går till.

– Den allmänna uppfattningen är att vi kör boxning hela tiden i alla pass, men så är det inte. Vi tränar styrka och smidighet till 90 procent. Utan den grundkonditionen skulle vi inte kunna boxas. Så vi vill visa upp hur allsidig vår träning är. Vi har till exempel både cross- som skidåkare som tränar med oss för att få allsidig träning.

Intervall och dansträning

Gymmixledarna körde intervallträning med bland annat cat walk, moutain climber och burpees och zumban visade latininspirerade dansträning.

– Vi har skapat ett specialpass just för den här dagen och visar upp ett axplock av det som finns i våra ordinarie pass under veckan, säger Julia Eriksson och Daniella Allende.

Viktigt tema

Safian Haj Mohamed och Najla Moustafa var några av dem som var med och tränade för en god sak.

– Det är första gången vi tränar på det här sättet. Vi ser det som bra för att vi kommer ut och rör på oss, men också med tanke på integrationen in i det svenska samhället. Sedan är temat är otroligt viktigt, säger Safian och Naila.

Christoffer ”Coffe” Johansson höll med.

– Jag tycker det är jättekul med detta initiativ. Man kombinerar en nyttig sak med att vi som kommer får både röra på oss och hjälpa till. Ingen kan göra allt, men många kan göra lite.

Insamlingen inbringade 4 850 kronor som skänks vidare till Musikhjälpen.

I år är temat för Musikhjälpen 2016, Barn i krig har rätt att gå i skolan. Musikburen med artister står i Örebro, men projektet har brett ut sig, många orter uppmärksammar detta och har olika aktiviteter med insamling under december månad.

Öppet för alla

I Bengtsfors bjöd Bengtsfors gymnastikklubb/Gymmix, kickboxklubben K1 och Zumban in allmänheten till en speciell träningsdag.

– Det är andra årets vi kör detta. Vi tycker att Musikhjälpen är ett bra koncept och det är roligt att kunna hjälpa till att samla in pengar för en god sak. Sedan är det nyttigt att röra på sig och kan man göra det samtidigt som man lägger en slant till insamlingen händer det ju två bra saker på samma gång! I dag lägger deltagarna en frivillig träningsavgift som vi sedan skänker vidare. säger gymmixledaren Julia Eriksson.

Mixad träning

Först ut i hallen var Ricky Vesterbakka, K1 som körde ett intensivt pass för att visa hur sportens uppbyggnadsträning går till.

– Den allmänna uppfattningen är att vi kör boxning hela tiden i alla pass, men så är det inte. Vi tränar styrka och smidighet till 90 procent. Utan den grundkonditionen skulle vi inte kunna boxas. Så vi vill visa upp hur allsidig vår träning är. Vi har till exempel både cross- som skidåkare som tränar med oss för att få allsidig träning.

Intervall och dansträning

Gymmixledarna körde intervallträning med bland annat cat walk, moutain climber och burpees och zumban visade latininspirerade dansträning.

– Vi har skapat ett specialpass just för den här dagen och visar upp ett axplock av det som finns i våra ordinarie pass under veckan, säger Julia Eriksson och Daniella Allende.

Viktigt tema

Safian Haj Mohamed och Najla Moustafa var några av dem som var med och tränade för en god sak.

– Det är första gången vi tränar på det här sättet. Vi ser det som bra för att vi kommer ut och rör på oss, men också med tanke på integrationen in i det svenska samhället. Sedan är temat är otroligt viktigt, säger Safian och Naila.

Christoffer ”Coffe” Johansson höll med.

– Jag tycker det är jättekul med detta initiativ. Man kombinerar en nyttig sak med att vi som kommer får både röra på oss och hjälpa till. Ingen kan göra allt, men många kan göra lite.

Insamlingen inbringade 4 850 kronor som skänks vidare till Musikhjälpen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.