2016-11-24 12:00

2016-11-24 12:00

Hon listas bli makthavare

GUSTAVSFORS: Emmyly Bönfors (C)

Gustavsforsbördiga Emmyly Bönfors, 28, i dag ordförande för Centerpartiet i Göteborg, hamnar på plats 74 när nätpublikationen Makthavare.se listar framtidens makthavare.

– Det är jätteroligt för mig personligen och för Centerpartiet i Göteborg. Vi sitter faktiskt inte med i kommunfullmäktige i Göteborg, men är samtidigt det centerdistrikt som ökar mest i medlemsantal i hela landet, säger Emmyly Bönfors till Dalslänningen.

Initiativ i Gustavsfors

Hon tog sina första trevande steg som ung makthavare redan som tolvåring då hon var med och grundade ungdomsorganisationen Vi unga i Gustavsfors.

– Jag kommer inte från en politisk familj, men mina föräldrar är båda småföretagare och jag lärde mig tidigt att ta ansvar. Som äldst av sex syskon lärde jag mig att om det ska hända saker så får man ta tag i dem själv.

För fyra år sedan gick hon med i Centerpartiet.

– Det gjorde jag eftersom jag tror på mänskliga rättigheter och är emot rasism samtidigt som jag såg att Sverigedemokraterna växte sig starka. Invandringsfrågan fortsätter vara viktig och där kommer Centerpartiet fortsätta stå fast vid en liberal syn oavsett vad andra partiet tycker och tänker.

Emmyly Bönfors är i dag regionpolitiker i Västra Götalandsregionen och har uppdrag som ledamot i regionfullmäktige och i kulturnämnden.

– Det är jätteroligt för mig personligen och för Centerpartiet i Göteborg. Vi sitter faktiskt inte med i kommunfullmäktige i Göteborg, men är samtidigt det centerdistrikt som ökar mest i medlemsantal i hela landet, säger Emmyly Bönfors till Dalslänningen.

Initiativ i Gustavsfors

Hon tog sina första trevande steg som ung makthavare redan som tolvåring då hon var med och grundade ungdomsorganisationen Vi unga i Gustavsfors.

– Jag kommer inte från en politisk familj, men mina föräldrar är båda småföretagare och jag lärde mig tidigt att ta ansvar. Som äldst av sex syskon lärde jag mig att om det ska hända saker så får man ta tag i dem själv.

För fyra år sedan gick hon med i Centerpartiet.

– Det gjorde jag eftersom jag tror på mänskliga rättigheter och är emot rasism samtidigt som jag såg att Sverigedemokraterna växte sig starka. Invandringsfrågan fortsätter vara viktig och där kommer Centerpartiet fortsätta stå fast vid en liberal syn oavsett vad andra partiet tycker och tänker.

Emmyly Bönfors är i dag regionpolitiker i Västra Götalandsregionen och har uppdrag som ledamot i regionfullmäktige och i kulturnämnden.