2016-10-13 10:07

2016-10-13 10:07

Snattare körde full

BENGTSFORS: Misstänkt för grovt rattfylleri

En man som snattat på Ica i Bengtsfors, smet från platsen i sin bil på onsdagen, men stoppades av polisen. Mannen misstänks nu för grovt rattfylleri.

Mannen är i 60-årsåldern och bosatt i Dalsland. Han handlade på Ica i Bengtsfors och betalade, men en butikskontrollant hade haft honom under uppsikt och en väktare stoppade honom. Det visade sig att han försökt ta med sig en chokladkaka utan att betala.

I väntan på polisen gick mannen till sin bil och åkte i väg. Men han blev snabbt stoppad, och polisen tog med honom till Åmål för blodprov. Det visade sig att han hade 1,06 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Mannen är i 60-årsåldern och bosatt i Dalsland. Han handlade på Ica i Bengtsfors och betalade, men en butikskontrollant hade haft honom under uppsikt och en väktare stoppade honom. Det visade sig att han försökt ta med sig en chokladkaka utan att betala.

I väntan på polisen gick mannen till sin bil och åkte i väg. Men han blev snabbt stoppad, och polisen tog med honom till Åmål för blodprov. Det visade sig att han hade 1,06 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.