2016-10-13 11:03

2016-10-14 06:16

Fin lokal gala på Odéon för Världens barn

BENGTSFORS: Drygt 6 000 kronor i insamlingsbössorna på Odéo

6 243 kronor. Det blev lite mindre pengar i insamlingsbössorna än förra året när Kulturskolan på onsdagen arrangerade en musikgala för Världens barn på Odéon i Bengtsfors. Men salongen var knökfull med åhörare. Intresset för Kulturskolan är stort.

De 250 åhörarna bjöds på en blandad kompott med allt från pop och rock till klassiska pianostycken och stråkmusik. Men det blev även arabiska rytmer.

Debutanter och erfarna

– Det blev totalt sett en bra repertoar med allt från nybörjargrupper till rutinerade musiker. Roligt också med det samarbete som Kulturskolan har med musikkåren, som stod för ett stort nummer tillsammans med eleverna, säger Pernilla Bogö Bryntesson, samordnare på Kulturskolan.

Lite mindre pengar

Totalt 6 243 kronor samlades in under kvällen, vilket är en tusenlapp mindre än under fjolårets gala.

– Det kan bero på att många redan har gett till den stora galan. Sedan måste vi ta med i beräkningen att det fanns många barn i publiken och att de inte kan ge så mycket, säger kulturchefen Roland Jernberg.

Människor på flykt

Pengarna går till Radiohjälpens insamling för Världens barn.

– Det finns i dag 65 miljoner människor på flykt i världen och 30 miljoner av dem är barn. Flera av de infektionssjukdomar som dessa barn drabbas av går att åtgärda med medicin som man köper in med hjälp av de av pengar vi nu är med och samlar in, säger Roland Jernberg.

Han berättar att det också finns saker som går åt rätt håll, som exempelvis att 90 procent av alla barn i världen numera får möjlighet att påbörja en utbildning.

De 250 åhörarna bjöds på en blandad kompott med allt från pop och rock till klassiska pianostycken och stråkmusik. Men det blev även arabiska rytmer.

Debutanter och erfarna

– Det blev totalt sett en bra repertoar med allt från nybörjargrupper till rutinerade musiker. Roligt också med det samarbete som Kulturskolan har med musikkåren, som stod för ett stort nummer tillsammans med eleverna, säger Pernilla Bogö Bryntesson, samordnare på Kulturskolan.

Lite mindre pengar

Totalt 6 243 kronor samlades in under kvällen, vilket är en tusenlapp mindre än under fjolårets gala.

– Det kan bero på att många redan har gett till den stora galan. Sedan måste vi ta med i beräkningen att det fanns många barn i publiken och att de inte kan ge så mycket, säger kulturchefen Roland Jernberg.

Människor på flykt

Pengarna går till Radiohjälpens insamling för Världens barn.

– Det finns i dag 65 miljoner människor på flykt i världen och 30 miljoner av dem är barn. Flera av de infektionssjukdomar som dessa barn drabbas av går att åtgärda med medicin som man köper in med hjälp av de av pengar vi nu är med och samlar in, säger Roland Jernberg.

Han berättar att det också finns saker som går åt rätt håll, som exempelvis att 90 procent av alla barn i världen numera får möjlighet att påbörja en utbildning.