2016-10-11 14:33

2016-10-11 14:33

Fällde stor älgtjur

DALSKOG

För Martin Karlsson, 24 år, blev det en lyckad jaktdebut.

I somras tog han jägarexamen och under sin första jaktdag sköt han en ojämn 16-taggare. Det hände en halv kilometer från Källhullts bygdegård där Martin var siste man i passet. Han berättar att morgonen var händelselös, men när älgjaktslaget fick tillgång till hund under eftermiddagen lossnade det. Först kom en ko springande förbi, men den släppte Martin, som hade hört att jaktkamrater hade sett en präktig tjur tidigare. Och mycket riktigt kom den några minuter senare.

– Det känns helt otroligt. Jag kan inte fatta det riktigt, säger Martin, som givetvis ska ta hand om hornen och sätta upp på väggen i hemmet.

Dalslänningen uppmanar andra läsare att skicka in älgbilder från jakten.

I somras tog han jägarexamen och under sin första jaktdag sköt han en ojämn 16-taggare. Det hände en halv kilometer från Källhullts bygdegård där Martin var siste man i passet. Han berättar att morgonen var händelselös, men när älgjaktslaget fick tillgång till hund under eftermiddagen lossnade det. Först kom en ko springande förbi, men den släppte Martin, som hade hört att jaktkamrater hade sett en präktig tjur tidigare. Och mycket riktigt kom den några minuter senare.

– Det känns helt otroligt. Jag kan inte fatta det riktigt, säger Martin, som givetvis ska ta hand om hornen och sätta upp på väggen i hemmet.

Dalslänningen uppmanar andra läsare att skicka in älgbilder från jakten.