2016-10-07 09:05

2016-10-07 09:05

Ed släckte brand

BRAND: Eldsvåda vid Norra Kornsjön

Dals-Eds räddningstjänst ryckte på torsdagskvällen ut på en skogsbrand vid Norra Kornsjön, på Tanumssidan. Branden kunde släckas ganska snabbt.

– Vi har ett avtal med Tanum om att vi hjälper varandra, och här var det närmare för oss, säger Dals-Eds räddningschef Per Sandström. Det var vi och Norge som åkte på branden, men vi var först och vi sa till dem att vi klarar av det, så de kunde vända.

Branden var mitt emot Tullholmen på Tanumsidan, några kilometer nordväst om Bästorp. Elden hade tagit sig vid en lägerplats, och förmodligen har det legat och pyrt under eldningsplatsen och flammat upp i det torra vädret som har varit.

– Det brann på ungefär 20 gånger 15 meter. Vi var kvar i några timmar och släckte, sedan lämnade vi över till markägaren, och sa till Tanums räddningstjänst att åka och titta till det. Det har inte kommit så mycket regn, och det är torrt i backarna. Så visst kan elden ligga och pyra länge.

– Vi har ett avtal med Tanum om att vi hjälper varandra, och här var det närmare för oss, säger Dals-Eds räddningschef Per Sandström. Det var vi och Norge som åkte på branden, men vi var först och vi sa till dem att vi klarar av det, så de kunde vända.

Branden var mitt emot Tullholmen på Tanumsidan, några kilometer nordväst om Bästorp. Elden hade tagit sig vid en lägerplats, och förmodligen har det legat och pyrt under eldningsplatsen och flammat upp i det torra vädret som har varit.

– Det brann på ungefär 20 gånger 15 meter. Vi var kvar i några timmar och släckte, sedan lämnade vi över till markägaren, och sa till Tanums räddningstjänst att åka och titta till det. Det har inte kommit så mycket regn, och det är torrt i backarna. Så visst kan elden ligga och pyra länge.