2016-10-04 14:24

2016-10-04 15:53

Kanelbullens dag

BENGTSFORS: Tradition sedan 1999

I dag, tisdag, firas kanelbullens dag. På Kafé Landgången har man bakat 750 kanelbullar.

– Det går åt 32 meter deglängd för den här mängden bullar, säger Nina Reuter, som tillsammans med mamma Chatarina driver kaféet.

Bagaren Dennis Gustavsson har bakat bullar sedan klockan fyra på morgonen.

– Intresset för kanalbullens dag ökar varje år som går, säger Nina Reuter som berättar att 400 kanelbullar har beställts i förväg inför den här dagen.

En tradition sedan 1999

Kanelbullens dag instiftades 1999 av Hembakningsrådet (med anledning av rådets 40-årsjubileum) och har allt sedan dess firats årligen på samma datum, den 4 oktober. Kanelbullar är, enligt hembakningsrådet, är typisk svensk tradition och kanelbullarna äts med olika fyllningar, bakas i olika storlekar, men ska alltid innehålla kanel och strösocker.

”Alla gillar kanelbullar”

– Traditionen har inte funnits så länge, det bara dök upp en dag. De som inte äter kanelbullar annars gör det den här dagen, gamla som unga. Kanelbullar är något som alla tycker om, säger Dennis Gustavsson

– Det går åt 32 meter deglängd för den här mängden bullar, säger Nina Reuter, som tillsammans med mamma Chatarina driver kaféet.

Bagaren Dennis Gustavsson har bakat bullar sedan klockan fyra på morgonen.

– Intresset för kanalbullens dag ökar varje år som går, säger Nina Reuter som berättar att 400 kanelbullar har beställts i förväg inför den här dagen.

En tradition sedan 1999

Kanelbullens dag instiftades 1999 av Hembakningsrådet (med anledning av rådets 40-årsjubileum) och har allt sedan dess firats årligen på samma datum, den 4 oktober. Kanelbullar är, enligt hembakningsrådet, är typisk svensk tradition och kanelbullarna äts med olika fyllningar, bakas i olika storlekar, men ska alltid innehålla kanel och strösocker.

”Alla gillar kanelbullar”

– Traditionen har inte funnits så länge, det bara dök upp en dag. De som inte äter kanelbullar annars gör det den här dagen, gamla som unga. Kanelbullar är något som alla tycker om, säger Dennis Gustavsson