2016-09-30 16:09

2016-09-30 16:10

Ofredande man intagen för slutenvård

BENGTSFORS

Den man i 25-årsåldern som under fem dagar skapade oro i Bengtsfors och misstänks för ett sexuellt ofredande mot hemtjänstpersonal samt en misshandel i Bengtsfors centrum togs under torsdagskvällen in för sluten psykiatrisk vård.

– Han behövde slutenvård, och togs därför in, uppger kommissarie Peter Torstensson i Åmål.

Det var efter gripandet vid misshandeln, som Dalslänningen tidigare berättat om, som mannen anhölls av polis under onsdagen. Åklagare hävde anhållandet klockan 13.45 på torsdagen och mannen togs till Näl. Där skrevs han in för sluten psykiatrisk vård under torsdagskvällen.

Huruvida de arrangemang med dubbelbemanning inom hemtjänsten och väktare som kommunen vidtagit kommer att bestå är i nuläget inte känt.

 

 

 

– Han behövde slutenvård, och togs därför in, uppger kommissarie Peter Torstensson i Åmål.

Det var efter gripandet vid misshandeln, som Dalslänningen tidigare berättat om, som mannen anhölls av polis under onsdagen. Åklagare hävde anhållandet klockan 13.45 på torsdagen och mannen togs till Näl. Där skrevs han in för sluten psykiatrisk vård under torsdagskvällen.

Huruvida de arrangemang med dubbelbemanning inom hemtjänsten och väktare som kommunen vidtagit kommer att bestå är i nuläget inte känt.