2016-09-26 18:00

2016-09-26 18:00

Valboån kan bli frimärke

FÄRGELANDA: Ida Jansson tävlar om vinsten

Ida Janssons bild på Valboån i Färgelanda är en av 20 bilder som är med och tävlar om att bli frimärke.
– Det skulle betyda allt om jag vann, säger hon till Dalslänningen.

Det är Postnord som anordnar tävlingen där privatpersoner skickat in bilder för att tävla om att bli det nästa frimärksmotivet. Tävlingen inleddes i maj och avslutades i mitten av augusti.

Sammanlagt deltog drygt 20 000 bilder, varav 20 stycken semifinalister valdes ut baserat på originalitet och hur bildkompositionen fungerar som frimärksmotiv.

– Intresset för frimärkstävlingen har varit enormt. Under det första dygnet kom det in ett nytt bidrag var femte sekund, sedan har det fortsatt att komma in flera hundra bilder i veckan, säger Per Ljungberg, kommunikationschef på Postnord Sverige, i ett pressmeddelande.

Fotade på promenad

En av de 20 semifinalisterna är Ida Jansson. Hennes tävlingsbidrag är en bild på Valboån i Färgelanda. Hon kommer från Lidköping men är just nu boende i Färgelanda där hon studerar på folkhögskolan. Ida Jansson tog bilden för cirka en månad sedan när hon var ute på promenad.

– Jag läste om tävlingen och blev intresserad. Tänkte att det kunde vara en kul grej att delta i, men jag trodde aldrig att jag skulle gå ända till final, säger hon.

Ida Jansson har ett stort fotointresse.

– Jag fotar väldigt mycket. Det är mitt största intresse och något jag mår väldigt bra av att göra. Jag tror att min bild skulle passa bra som frimärke eftersom den inte har så många detaljer. Dessutom är mitt foto typiskt svenskt tycker jag.

Förutom att få sin bild på ett frimärke får vinnaren 5 000 kronor.

– Om jag skulle vinna blir jag överlycklig. Det skulle vara ett bevis på att jag faktiskt kan fotografera och förmedla känslor via mina bilder. Det skulle få mig att våga tro mer på min talang, säger Ida Jansson.

Fram till och med den 20 oktober går det att rösta på bilderna. Vinnarna presenteras den 14 november. Totalt utses sju vinnande bidrag som alla lanseras i ett frimärkshäfte i maj 2017. Tre vinnande motiv utses av svenska folket och fyra motiv utses av Postnords frimärksråd.

Det är Postnord som anordnar tävlingen där privatpersoner skickat in bilder för att tävla om att bli det nästa frimärksmotivet. Tävlingen inleddes i maj och avslutades i mitten av augusti.

Sammanlagt deltog drygt 20 000 bilder, varav 20 stycken semifinalister valdes ut baserat på originalitet och hur bildkompositionen fungerar som frimärksmotiv.

– Intresset för frimärkstävlingen har varit enormt. Under det första dygnet kom det in ett nytt bidrag var femte sekund, sedan har det fortsatt att komma in flera hundra bilder i veckan, säger Per Ljungberg, kommunikationschef på Postnord Sverige, i ett pressmeddelande.

Fotade på promenad

En av de 20 semifinalisterna är Ida Jansson. Hennes tävlingsbidrag är en bild på Valboån i Färgelanda. Hon kommer från Lidköping men är just nu boende i Färgelanda där hon studerar på folkhögskolan. Ida Jansson tog bilden för cirka en månad sedan när hon var ute på promenad.

– Jag läste om tävlingen och blev intresserad. Tänkte att det kunde vara en kul grej att delta i, men jag trodde aldrig att jag skulle gå ända till final, säger hon.

Ida Jansson har ett stort fotointresse.

– Jag fotar väldigt mycket. Det är mitt största intresse och något jag mår väldigt bra av att göra. Jag tror att min bild skulle passa bra som frimärke eftersom den inte har så många detaljer. Dessutom är mitt foto typiskt svenskt tycker jag.

Förutom att få sin bild på ett frimärke får vinnaren 5 000 kronor.

– Om jag skulle vinna blir jag överlycklig. Det skulle vara ett bevis på att jag faktiskt kan fotografera och förmedla känslor via mina bilder. Det skulle få mig att våga tro mer på min talang, säger Ida Jansson.

Fram till och med den 20 oktober går det att rösta på bilderna. Vinnarna presenteras den 14 november. Totalt utses sju vinnande bidrag som alla lanseras i ett frimärkshäfte i maj 2017. Tre vinnande motiv utses av svenska folket och fyra motiv utses av Postnords frimärksråd.